Литекс загуби две точки като гост на Беласица


А. Франгов

Литекс загуби две точки като гост на Беласица

Беласица изненадващо стигна до 1:1 с претендентът за шампионската титла Литекс в ач от 12-я кръг от А ПФГ. На стадиона в Сандански малкото зрители и привърженици видяха скучен двубой и скандална дузпа малко преди края на мача.

Първата част бе ицяло диктувана от гостите, като Ивелин Попов, Сандриньо и Джемал Берберович пропуснаха добри положения за „оранжевите". Адемович пък пропусна единственото положение за „комитите". Така на почивката резултата бе 1:1.

Втората част беше подобна на първата. В 63-та минута Ивелин Попов след самостоятелна акция подаде на Уелингтом Да Силва, но бразилецът на успя да оцели вратата от точката за изпълнение на дузпа.

Две минути по-късно дойде и моментът за домакините. Сертич бе оставен напълно непокрит в наказателното поле на Литекс и с хубав шут прониза Голубович. След попадението гостите се хвърлиха да обръщат раздвоя на събитията. Домакините се браниха добре и не допускаха „оранжевите" да стрелят в очеранията на вратата им.

В 74-та минута Крум Бибишков бе на няколко сантиметра от изравнителния гол. Все пак в 79-та минута след шут на Емил Ангелов защитник в бяло-червено е играл с ръка и реферът Спасов отсъди дузпа за Литекс. Крум Бибишков изравни резултата, но до края на срещата гостите така и не успяха да стигнат до трите точки.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
240