Отборите, които са доволни и тези, които нямаха нужда от паузата в шампионата


FUTBOL-TV

Отборите, които са доволни и тези, които нямаха нужда от паузата в шампионата

Паузата в родния шампионат вече е факт. Някои отбори тъкмо набираха скорост, други пък имаха нужда от малко почивка, било то за играчите, било то за ръководството (да може да си направи някои сметки). FTV представя:

Три отбора, които нямаха нужда от почивка:

1) ЦСКА. "Армейците" са в отлична форма в последно време. Бруно Акрапович направи чудеса за кратко време, а тимът победи Рома и записа шест поредни победи в шампионата. Паузата в шампионата може да се каже, че не е особено желана.

2) Етър. И тук треньорската смяна оказа положително влияние. "Болярите" вече са водени от младия и амбициозен Александър Томаш, който веднага спря серията от загуби на тима. Нещо повече - последваха и две поредни победи над Царско село и Черно море и съвсем малко не достигна на "виолетовите" за успех срещу Монтана (реми 0:0). Етър беше набрал скорост и може би нямаше нужда от почивка точно сега.

3) Локомотив Пловдив. Всички очакваха, че напускането на Бруно Акрапович ще се отрази лошо на "смърфовете", но поне до този момент няма много индикации за подобно нещо. Сашо Тунчев се справя доста добре, а феновете останаха най-доволни от разгромния успех над Ботев Пловдив.

Три отбора, които нямаха търпение да дойдат празниците:

1) Левски. Да, в отбора има финансова криза и все пак - едва ли някой си е представял, че "сините" ще зимуват на точка от зоната на изпадащите отбори. И тук съвсем скоро имаше треньорска рокада, която обаче до този момент не оправдава особено очакванията на феновете. Една победа над Локо Пловдив в началото на месеца даде някакви надежди на привържениците, но след това последваха няколко загуби и едно реми. Стигна се до там, че феновете да са доволни от мача с ЦСКА (загуба с 0:1, при това без положения пред вратата на "червените"). Левски имаше нужда от тази почивка. Тимът ще се раздели с доста играчи, а вероятно ще се работи сериозно и по входящите трансфери, макар тимът да не разполага с много средства.

2) Ботев Враца. Нека споменем само, че тимът е в ужасна серия от много загуби и може би играчите имат нужда от малко почивка.

3) Берое. Ще започнем с това, че все пак това е отбор, който се представя добре в последните си мачове. И все пак - може би скандалът с Димитър Димитров - Херо, който се получи след мача с Царско село вероятно щеше да се отрази негативно и на футболистите. Сега в Стара Загора имат време да помислят как да процедират. Почти сигурно клубът ще бъде наказан с два мача лишаване от домакинство и парична глоба, заради треньора си.

За жалост има още отбори, които попадат в тази класация. Славия има нужда от почивка, като в клуба трябва да помислят как да се измъкнат от зоната на изпадащите. В Ботев Пловдив скоро може да се случат добри неща като смяна на собствеността, но до тогава - отборът просто не се представяше на необходимото ниво.

  Сподели
111