Шалке 04 и Байерн (Мюнхен) ще са доволни на точка


.

Шалке 04 и Байерн (Мюнхен) ще са доволни на точка

В дербито на кръга в Бундеслигата Шалке 04 посреща шампиона Байерн (Мюнхен) на своя “Фелтинс Арена”.

Преди първия кръг от Бундеслигата Шалке 04 изглеждаше като абсолютен фаворит за титлата. На хартия тимът има всичко, от което се нуждае – страхотен вратар, стабилна защита, талантлива халфова линия и куп чудесни нападатели. Между края на септември и края октомври обаче “кралскосините” взеха само 3 точки от 4 мача, което ги прати на 8-ма позиция след 9-тия кръг. След това тимът влезе в релси и спечели два поредни мача срещу Карлсруе и Енерги и сега е 4-ти само на точка зад Байерн.

Новата тактика на “кралсконините” изглежда дава резултата. Те играят с 3 нападатели и Иван Ракитич като плеймейкър зад тях. В защита тимът показва стабилност.

Напоследък и формата на Байерн е феноменална. След лошия старт довел тима до 12-та позиция след 7-мия кръг, Байерн взе 3 победи в последните си 4 мача, а и постигна два добри резултата в Шампионската лига – 3:0 и 1:1 с Фиорентина.
Миналата седмица, когато Шалке игра с Енерги Орландо Енгелаар бе изгонен, от което следва, че е наказан за дербито. Фабиан Ернст ще го замести. Останалите играчи са на линия.

При Байерн също облаците се разясняват. Лука Тони вероятно ще играе за пръв път от края на октомври, след като контузията в реброто му е отшумяла. Фил Лам също е близо до нужната физическа форма. Дали ще играе в неделя ще решат поселдните фитнес тестове. Ако не може да играе Зе Роберто ще продължи да изпълнява ролята на ляв бек. Швайнщайгер е под въпрос. Възможно е вместо него да видим Соса.

Байерн е в много добра форма, но трудно може да заложим срещу тим като Шалке, при това когато е, домакин. Защитата на гелзенкирхенци е способна да удържи почти всяко нападение. Може би няма да има много попадения  мача и той ще завърши 1:1 или 0:0.

Вероятни състави:

Шалке: Нойер, Кобиашвили, Вестерман, Бордон, Рафиня, Ернст, Джоунс, Ракитич, Щрайт, Курани, фарфан
Байерн: Рензинг, Зе Роберто, Демикелис, Лусио, Лел, Ван Бомел, Рибери, Крос, Боровски, Тони, Клозе

Последни 5 мача:

Шалке: РППРП
Байерн: РПППП

Прогноза – Х
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27