Три причини ЦСКА да спечели мача с Левски


FUTBOL-TV

Три причини ЦСКА да спечели мача с Левски

ЦСКА направи един сравнително добър сезон. Отборът не се намира на мястото, на което му се иска в класирането, но тази година отново си заслужи един позабравен прякор - "евробоецът на България". Актуалният такъв в последните години - Лудогорец този път направи слаба кампания, инкасирайки само загуби в груповата фаза на Лига Европа. ЦСКА, не просто се класира за тази фаза, отстранявайки трудни отбори като БАТЕ Борисов и Базел, но и феновете със сигурност са останали доволни от мачовете срещу Рома - равенство на "Олимпико" и победа на "Васил Левски".

Ето три причини, защо ЦСКА трябва да довърши добрия си сезон с победа над Левски:

1) За да затвърди доброто впечатление. Както вече споменахме, отборът направи добър сезон и със сигурност дава заявка за нещо повече през следващата календарна година. За целта обаче, тимът трябва да спечели не просто мач срещу Левски, но и важни три точки, които ще им трябват в борбата за първо място.

2) Защото са фаворити. ЦСКА влиза в двубоя като фаворит. "Армейците" се борят за първо място, докато "сините" в един момент дори бяха в зоната на изпадащите тимове. "Червените" със сигурност имат по-скъпи футболисти, а и след добрите игри в Европа, можем да кажем, че са и по-опитни от днешния си опонент. Освен това в Левски е пълно с кадрови проблеми, като една не малка част от футболистите на "сините" са контузени или наказани.

3) Заради феновете. На стадиона няма да има публика, но привържениците ще стискат палци пред малкия екран. Феновете на ЦСКА винаги са искали само победата в този мач, като някои от тях се заричат и за по-разгромен успех в днешния мач.

  Сподели
248