Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 18.12.2020 г.
Час: 18:00 ч.
Съдия: Никола Попов


ЦСКА е символичен домакин на Левски на националния стадион в двубой от отложения XIII кръг на Първа лига. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, като се има предвид местата на двата отбора в класирането, както и финансовата криза при "сините". Хората на Славиша Стоянович обаче не са за подценяване, като не един път е доказвано, че в този мач трудно може да има фаворити. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Адалберто Пеняранда ще остане извън сметките на Бруно Акрапович и за дербито с Левски. Венецуелецът изпадна в немилост през последните седмици и все още не е играл в шампионатен мач след идването на новия наставник на ЦСКА. Неслучайно на въпрос за 23-годишното крило през уикенда босненецът заяви: "В състава са тези, които дават всичко от себе си".

Пеняранда бе титуляр само срещу Ботев Ихтиман за Купата на България, но игра под всякаква критика и бе сменен в 57-ата минута. После срещу Йънг Бойс на "Васил Левски" получи 15 минути като резерва, но отново не се отличи с нищо.

Пеняранда пристигна заедно с Джером Синклер под наем от английския Уотфорд в последния ден на трансферния прозорец. До момента е играл общо в 5 мача, без да отбележи гол - има два двубоя за шампионата, един за Купата на страната и два в Лига Европа. Настоящата ситуация около венецуелеца обаче поставя въпроси около бъдещето му на Армията". Макар да е преотстъпен до края на сезона, не е изключено той да си тръгне още през зимата.

Сред 18-те обаче се завръща оздравелият Синклер. Юношата на Ливърпул пропусна последните 4 мача поради заболяване. От вчера пък тимът поднови тренировки, след като в понеделник Акрапович даде почивен ден на играчите. Заниманията на "червените" са вечерни и са съобразени с началния час на дербито - 18:00.

Юнус Санкаре вероятно ще пропусне мача с Левски заради невъздържаното си поведение. Макар и да е един от скъпоплатените играчи на "Армията", полузащитникът вече за втори път показва бурния си нрав и от ЦСКА смятат да се справят с ината на футболиста.

Санкцията ще е възпитателна, след като в последния мач с Ботев Враца Санкаре умишлено не поздрави старши треньора Бруно Акрапович след смяната си. След срещата наставникът заяви, че много бързо може да се справи с проблема и именно затова се очаква името на Санкаре да не фигурира в групата за мача.

В Борисовата градина се надяват, че той ще успее да изчисти главата си и разбере, че няма право на подобни жестове през пролетта, когато предстои битка за титлата. Все пак, липсата му няма да се отрази срещу "сините“, защото може да бъде заменен в схемата на Акрапович от Енрике Рафаел или Георги Йомов. Последният се очаква да е титуляр. Юношата на "сините" играе добре срещу Левски, като има основен принус за спечелената Купа на България на бившия му отбор Славия във финала срещу "сините".

“Който подцени дерби е или тъп, или не разбира нещата. Аз няма да позволя да се подцени противник - дали е Ботев Враца, Ихтиман или Левски - няма да позволя на никой. Искам да се отнасят сериозно - и на тренировка, а на мач още повече", заяви Бруно Акрапович за предстоящото дерби.

Днес халфовете на Левски Симеон Славчев и Андриан Краев ще преминат фитнес тест. Той ще покаже дали двамата ще могат да вземат участие в сблъсъка с ЦСКА. И двамата бяха дълго време в лазарета. Славчев за последно бе на терена в началото на октомври. Привлеченият от Хебър Краев пък получи травма през ноември. На "Герена" се надяват, че двамата ако не цял мач, ще могат да играят поне по едно полувреме.

Наставникът на "сините" Славиша Стоянович има куп проблеми, тъй като заради червени картони бяха наказани Орлин Старокин и Илия Юруков. Така изборът за халфовата линия е силно ограничен. Както е известно, едва през април за игра ще са готови близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които се възстановяват след операции на коленете.

Лекарският щаб на Левски прави всичко възможно да вдигне на крака централния защитник Живко Атанасов. Бранителят е получил контузия на последната тренировка преди двубоя с Царско село. В часовете преди срещата той е уведомил треньорския екип, че има болки и няма да е в състояния да играе. "Сините" се надяват той да стисне зъби и да играе в дербито с ЦСКА.

"Надявам се да сме адекватни, но трябва да гледаме реално. ЦСКА имат много футболисти и ротации. Доказаха се като качествен отбор и в Европа. Чака ни труден мач. Първото ми дерби беше равностойно, сега е различно. Имаме много проблеми. Ще видим на кого ще мога да разчитам. Със сигурност ни чака много труден мач. Дербито си е дерби. Голяма мотивация за всеки футболист. Те трябва да усещат тази емоция като е дерби. За жалост няма фенове", заяви Славиша Стоянович.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298