Пробвайте знак Х за Берое - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Берое - Левски

Берое - Левски
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 09.12.2020 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Георги Иванов


Левски гостува на Берое в Стара Загора в отложен мач от 14-ия кръг на родния шампионат. Двата отбораха имаха проблеми със заразени играчи с коронавирус, но вече нещата при тях са една идея по-добре. Преди броени дни обаче и двата отбора инкасираха поражения и сега ще искат да се реваншират на феновете си, които ще ги гледат по телевизията. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Младият нападател на Левски Мартин Петков е поредният заразен с COVID-19 в тима. Юношата на "сините" така или иначе нямаше да вземе участие в предстоящите мачове. Той все още няма навършени 18 години и според разпоредбата за борба с коронавирус няма право да взема участие в мачовете на тима. "Сините" пратиха писмо до БФС и Министерството на спорта преди дни за компромис, тъй като имат няколко играчи с професионален договор, но са под 18 години, но получиха отказ. Юношеският национал на България е 20-ият футболист на "Герена", който тази есен се лекува отCOVID-19.

Треньорът на Левски - Славиша Стоянович, няма да може да използва двама от играчите си и за гостуването на Берое. Аут за сблъсъка са левият бек Матео Стаматов и халфът Симеон Славчев. Всички останали са готови за мача.

Не е изключено Валери Божинов да стартира от първата минута в Стара Загора. Същото се отнася и за Паулиньо. Двамата се появиха като резерви при загубата от Арда, но след появата им на терена - играта на Левски в атака потръгна. Паулиньо дори се отчете с попадение, което обаче не бе достатъчно, за да се избегне загубата.

В лагера на Берое също има проблеми. Халфът Карлос Охене е с контузия след мача с новака ЦСКА 1948 през уикенда, като по всяка вероятност наставникът Димитър Димитров няма да може да го използва за срещата с Левски.

Друг полузащитник в Берое – Октавио Мантека, пък започна тренировъчни занимания с отбора си след изключително тежко изкаран коронавирус, като самият футболист дори не е могъл да бъде в групата за срещата с новака, макар тестът му да е бил отрицателен в дните преди дуела.

Така, до срещата със "сините", Берое има възможност единствено да възстановява своите играчи без да може да тренира адекватно, макар през второто полувреме на срещата с ЦСКА 1948 да се видя, че футболистите надскочиха физически възможностите си през втората част с тима, воден от Красимир Балъков.

Още по-тревожната новина за Херо и щабът му е, че ветеранът Душан Перниш за пореден път е с тежка травма. Роденият в Нитра словак е с разтежение в прасеца, което го е извадило от групата за срещата с ЦСКА 1948 и няма как да пази за Берое и в дуела с Левски, като основните избори пред Херо и вратарският щаб отново се свеждат до Християн Василев или Генадий Ганев.

Перниш на няколко пъти се завръща към тренировъчния процес на "зелените", но след сериозната травма, получена в края на миналия сезон не може да се върне в оптимално кондиционно състояние, което е проблем за Берое. Същевременно словакът също бе в групата от заразени играчи за тима, като отново ще трябва да трупа тренировъчен ритъм, след като се възстанови напълно от разтежението в крака си.

 

ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
592