Арда си тръгна с три точки от Герена (видео)


FUTBOL-TV

Арда си тръгна с три точки от Герена (видео)

Левски загуби домакинството си срещу Арда с 1:2 след попадение на Матеус Леони в 41-ата минута и късен гол на Коконов в 89-ата. Само 60 секунди преди това Паулиньо бе изравнил.

Двубоят започна с много единоборства, като двата тима така и не успяваха да стигнат до чисти голови положения.

"Сините“ разчитаха на дълги топки към нападателите си, които не доведоха до успех. В 39-ата минута Спас Делев опита удар от далечно разстояние от фаул, но топката бе избита с глава от защитник на Левски и излезе в корнер.

В 41-ата минута гостите от Кърджали получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле, като с изпълнението му се нагърби Спас Делев. Ударът му бе отразен много добре от Николай Михайлов, но топката остана в игра, като се получи разбъркване в наказателното поле. Най-съобразителен се оказа Матеус Леони, който успя да вкара в мрежата на "сините". При попадението остана съмнение за засада, но съдията Ивайло Стоянов прецени, че такава няма и голът бе зачетен.

През втората част Левски започна много активно, като играчите на Славиша Стоянович набързо създадоха ситуации пред вратата на Иван Караджов, но така и не успяха да стигнат до нещо по-опасно.

В 57-ата минута Здравко Димитров опита удар от далечно разстояние, но топката мина високо над напречната греда. В 61-ата пък Ивайло Найденов бе изведен добре от Мартин Райнов по левия фланг, но подаването му бе уловено от Иван Караджов. Малко по-късно Димитров опита удар от далечно състояние от фаул, но отново не успя да намери очертанията на вратата.

Арда отговори с изстрел на Светослав Ковачев, който обаче мина покрай лявата странична греда на Николай Михайлов.

В 75-ата минута Найджъл Робърта бе изведен добре в наказателното поле на гостите. Нидерландецът подаде успоредно на голлинията, като топката стигна до Мартин Райнов, но той не успя да намери свой съотборник и Иван Караджов улови.

В 88-ата минута Левски успя да изравни. Валери Божинов намери много добре Паулиньо по десния фланг, който нахлу в наказателно поле и стреля. Вратарят на Арда Иван Караджов не реагира добре и топката мина между краката му, след което влезе в мрежата.

В ответната атака Арда вкара втори гол. Коконов бе изведен срещу Николай Михайлов и със силен удар прати топката в неговата врата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
293