ЦСКА ще постигне труден успех над Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне труден успех над Ботев Пловдив

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен Комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 14:30 ч.
Съдия: Николай Колев


ЦСКА гостува на Ботев Пловдив на базата в Коматево в среща от 15-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" са фаворити с оглед на формата на двата тима. Все пак трябва да се има предвид, че "червените" са по-изморени, а и на тях им предстои двубой от Лига Европа (макар и от без значение) срещу Рома. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Адалберто Пеняранда ще трябва да докаже, че има място в ЦСКА. Той ще получи ще получи шанс за изява при визитата на Ботев Пловдив, която е утре. Почти сигурно венецуелският футболист ще стартира като титуляр срещу "канарчетата". Дошлият под наем в ЦСКА от Уотфорд играч все по-рядко попада в тима до този момент.

Пеняранда ще играе в Борисовата градина със сигурност до края на сезона, като тогава изтича договора за наем. Другият футболист на Уотфорд - Джером Синклер по-често получава игрови минути, но и към двамата очакванята са доста по-сериозни.

Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович обяви, че ще разчита на всички играчи, поне до края на тази календарна година. Целта е да играят само тези, които се намират в добра форма, а уморените да получават нужната почивка.

Трудно е да се прогнозира стартовия състав на ЦСКА, откакто Акрапович пое треньорския пост. Това, което се знае със сигурност е, че Али Соу за пореден път ще води атаката на тима. Таранът вбеси феновете с пропуските си и в двубоя срещу ЧФР Клуж от Лига Европа. "Армейците" стояха много по-добре от своя румънски съперник, но невероятните пропуски Соу лишиха ЦСКА от първи успех в груповата фаза на надпреварата. На Соу обаче отново му се готви трансфер, като за целта той трябва да трупа игрови минути, като от клуба се надяват да вкара и някой друг гол.

ЦСКА може да се раздели с младежкия си национал Тонислав Йорданов. 22-годишният нападател изобщо не намира място в групата за мачовете при новия наставник на "червените“ Бруно Акрапович, а от началото на сезона той има едва един мач вefbet Лига, като влезе от пейката при гостуването на Черно море, което завърши при резултат 1:1. Йорданов остана и без картотека за срещите на тима в Лига Европа, въпреки че в квалификациите остана на два пъти неизползвана резерва. През миналата кампания футболистът бе пратен под наем в Етър, като сега отново същестува такъв вариант. С екипа на "виолетовите“ той отбеляза 5 гола в 8 двубоя. Със сигурност на него няма да се разчита и в предстоящия мач. Любопитно е да се отбележи, че Тонислав доскоро бе голмайсторът на младежкия ни национален отбор.

В Ботев Пловдив мислят повече за своето бъдеще, отколкото за футбол. Говори се, че сделката за влизането в клуба на руския бизнесмен Антон Зингаревич може да се счита за почти сигурна, като само някакво изненадващо обстоятелство може да стопира процеса. Както вече стана ясно - онзи ден синът на милиардера Борис Зингаревич се срещна под тепетата с Ангел Палийски и градоначалника Здравко Димитров, а вчера проведе няколко срещи относно "канарчетата" и в София. Руснакът вече е отпътувал от нашата страна, като е дал зелена светлина за Ботев.

Все още не е ясно кога точно ще се случи официалното влизане на руския предприемач в клуба, но по последни данни при "жълто-черните" ще се излеят пари, като целта през този сезон ще бъде класиране в Лига Европа.

Играчите на Ботев не тренират в особено добро настроение. Тимът още не може да забрави за загубата от Локомотив Пловдив с 0:6 преди близо две седмици. Все пак тимът успя да спечели точка срещу последния в класирането Славия.

"Това, което вие четете по медиите и знаете, това знаем и ние за собствеността на Ботев. Нямаме нищо повече като информация. Горчилката от загубата с Локомотив ще изчезне след доста време. Трябва да натрупаме много победи, за да я няма. Трябва да покажем и опровергаем критиките и нещата, които се говорят за футболистите. Това е просто един мач, в който се е случило това нещо", обяви треньорът в Ботев Пловдив Георги Онов.

Голямата звезда на тима Тодор Неделев може и да пропусне двубоя. Той е под въпрос, след като има лека контузия. Все пак надеждите на треньора са, че ще може да разчита на него: "Тодор Неделев няма тежка контузия и се надяваме в неделя да влезе и да играе, но това ще стане ясно следващите дни. В момента Неделев и Илиев са в отбора и разчитаме на тях. Какво ще стане, след като свършат мачовете, само времето ще покаже", акцентира Онов.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
400