Левски ще гони втория си пореден успех срещу Арда


FUTBOL-TV

Левски ще гони втория си пореден успех срещу Арда

Левски - Арда Кърджали
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:30 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема Арда на своя стадион в среща от 15-ия кръг на родния шампионат. "Сините" се поздравиха с успех над Локо Пловдив преди броени дни, като преди това дълго време нямаха официален двубой. Тимът от Кърджали пък се представя доста добре в шампионата и със сигурност ще иска да спечели поне точка на "Герена". Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Лоши новини има за Левски преди мача с Арда. Матео Стаматов и Мартин Петков са с контузии и няма да могат да вземат участие в двубоя. Първият дори е бил гласен за титуляр, но е получил мускулна травма в навечерието на срещата на "Герена“. Почти сигурно Стаматов и Петков няма да бъдат на линия, а треньорът на сините вече си прави сметки за срещата без тях.

За двубоя най-вероятно няма да бъде вдигнат и Симеон Славчев. Халфът постоянно е преследван от травми и от началото на годината има едва 6 мача за Левски.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович е провел специален разговор с играча на "сините" Паулиньо, тъй като не е доволен от състоянието, в което се намира. Това призна самият Стоянович още след победата с 1:0 над Локомотив Пловдив. Бразилецът беше сред резервите, но така и не се появи на терена. Предишният предводител на "сините" Георги Тодоров имаше сериозни претенции към играта на крилото. Въпреки това Паулиньо се очаква да стартира като титуляр срещу тима от Кърджали.

Станислав Иванов все още е под карантина, а освен това е "замръзен" от боса на тима Наско Сираков. Говори се, че Стаси ще продължи кариерата си в Чикаго.

“Не мога да кажа нищо за негов трансфер, защото не знам нищо. Моето желание е да остане и да се върне в отбора. Станислав Иванов липсва на отбора", каза треньорът на Левски Славиша Стоянович.

“Супер е, че започнахме с победа след всички порблеми през последния месец. Вижда се, че не сме в оптимално състояние. Трябва да се успокоим и да се настроим за новия мач. На някои постове нямаме алтернатива. Имам три-четири тренировки с целия отбор. Доволен съм. Искам да намеря точната позиця на играчите, къде е най-добре за тях. Трябва да се докарат нови футболисти по някаква схема", каза Стоянович.

Правещият отлични мачове от началото на сезона тим на Арда ще се стреми да спечели нещо от гостуването си на столичния гранд Левски в събота. Това заяви самият наставник на кърджалийци Николай Киров.

"Отборът на Арда ще се опита да спечели точка или три срещу Левски. Готвим се за труден двубой, надяваме се на положителен резултат. Левски има нов треньор и направиха промени в начина на игра. Предстои да разузнаем противника, но ще се опитаме да спечелим този мач. На "Герена“ всяка точка ще е положителна за нас“, заяви Киров за "Хоризонт“.

"Хубаво е, когато колегите говорим добре един за друг. Арда изгражда своя стил. Няма да изневеряваме на този стил, а именно контрол на топката и скорост в атака. Контузени при нас са Петко Ганев и Стойчо Атанасов. Левски ще атакува от първата минута, за да вкара гол. Ние се готвим именно за това. Левски е с нова схема, която им дава стабилност. Славиша Стоянович се опитва да подрежда футболистите си и това започва да си проличава", каза още наставникът на Арда.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АРДА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
435