Ман Сити и Тотнъм ще направят зрелище


.

Ман Сити и Тотнъм ще направят зрелище

Манчестър Сити посреща Тотнъм в доста интригуващ двубой от програмата на Премиършип. Много неща се случиха с двата отбора в последно време.

“Гражданите” смениха собственика си през лятото и направиха рекорден трансфер, привличайки Робиньо. Бразилецът привнесе много класа в тима, но резултатите не са такива каквито всички очакват. Странно е, но възпитаниците на Марк Хюз са много непостоянни, редувайки страхотни игри със слаби мачове. Поради това тимът изостана значително от лидерите, въпреки че беше заявено открито, че ще се опита да е максимално близо до тях до Коледа и след отварянето на трансферния прозорец да накупи играчи и да атакува титлата. Последният мач на Ман Сити беше в четвъртък срещу Твенте и бе спечелен с 3:2.

Тотнъм пък е последен в класирането. Това вероятно е само за момента, тъй като откакто Хари Реднап е начело на “шпорите” те правят чудеса. Равенство с Арсенал 4:4 на “Емирейтс”, победа над Ливърпул с 2:1 и сега нов успех за УЕФА с 4:0 над Динамо (Загреб). Очевидно лондончани са във възход и скоро ще ги видим на далеч по-обичайна за тях позиция.

Някой от проблемите на Марк Хюз с контузени играчи започват да се разрешават. Завърнаха се нападателите Дариус Васел и Бенжани Мварувари. Ричард Дън също е на линия. За жалост трайно контузени са българските национали Мартин Петров и Валери Божинов. Висент Компани има лека травма, но едва ли ще се появи срещу Спърс.

За Тотнъм също има добри новини. Мачът с Динамо пропуснаха Ведран Чорлука и Роман Павлюченко, но срещу Сити те ще са на линия. Почивка бе дадена на Ледли Кинг, така че се очаква той да е титуляр за Сити. Джовани дос Сантос и Джърмейн Джинас са под сериозна въпросителна. Бразилецът има травма на глезена, а англичанинът на палеца.

И двата тима ще разчитат най-вече на атаката. След продажбата на Димитър Бербатов и Роби Кийн Тотнъм не е намерил все още оръжия заплашващи противниковата врата, както тези двамата. Дарън Бент наниза хеттрик на Динамо и вероятно ще започне в мача на “Ийстлендс”. Любопитно е още, че за Хари Реднап това е второ гостуване на този стадион от началото на сезона. При първото той водеше Портсмут и беше разкован с 6:0. и в този мач изглежда ще има много голове. Едва ли обаче те ще само в едната врата. По-скоро ще има равенство.

Последни 5 мача:

Ман Сити: ПЗЗПР

Тотнъм: ППРПЗ

Прогноза – Х
Точен резултат – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31