Пробвайте знак Х за Левски - Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - Локо Пловдив

Левски - Локомотив Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 02.12.2020 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Валентин Железов


Левски приема Локо Пловдив на "Герена" в отложен двубой от 12-ия кръг на родния шампионат. "Сините" не са играли доста време, тъй като имаха доста заразени футболисти с коронавирус. Сега обаче отборът е готов, а феновете чакат с нетърпение завръщането на новия треньор Славиша Стоянович. Локо обаче се намира в супер форма. Преди броени дни отборът разгроми градския съперник и сега ще търси нов успех. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Славиша Стоянович трябва да "вдигне" игрово Левски и да създаде боеспособен отбор, който да се представя далеч по-добре. Наставникът ще дебютира повторно начело на "синия" клуб в сряда. "Смърфовете" също са с нов треньор, но само преди дни записаха респектираща победа с впечатляващото 6:0 в градското дерби с Ботев Пловдив. А един фактор от играта на Локо е притеснил сериозно Стоянович.

Става въпрос за ефективността на пловдивчани при статични положения. В последните дни в Левски наблягат на тактически тренировки. "Сините" имат сериозен проблем с отбелязването на голове (2 в последните 5 мача) и се смята, че именно в нападението Славиша Стоянович иска най-бързо да подобри отбора.

Наставникът обаче има по-сериозни главоболия преди повторния си дебют. Те са свързани с отбраната. Там ще трябва да се запълват две дупки отдясно и в центъра, защото играчите, които досега бяха титуляри, са под карантина, която изтича малко след битката с "черно-белите“.

Така като десен бек ще трябва отново да се изявява Орлин Старокин, който вече веднъж влезе в тази роля от началото на сезона. Опциите за партньор на Живко Атанасов са две – Даске и Райнов, които бяха ползвани досега предимно в средата на терена. Там обаче също се очаква да се води здрава битка с пловдивчани.

За вратарския пост са категорични, че дилеми на вратата няма – Николай Михайлов на този етап е почти незаменим.

Левски е на път да изпрати една от най-ужасните години в историята си, като лошата новина е, че нейният край все още не се вижда. През 2020-та "сините“ счупиха няколко клубни антирекорда, а в момента са на прага на изравняването на още един - този за най-много поредни шампионатни загуби. Досега столичани 3 пъти са регистрирали четири последователни поражения – през сезон 1959/60, при честването на 100-годишния юбилей - 2013/14, както и по времето на Делио Роси - 2017/18. Ако утре възпитаниците на Славиша Стоянович не вземат нито точка срещу Локомотив Пловдив, то това ще означава изравняване на този антирекорд.

В лагера на Локо настроението е приповдигнато. Всички в тима са в отлично настроение след боя над Ботев Пловдив. Отличната новина за Сашо Тунчев е, че няма наказани или контузени играчи. Не е изключено младият треньор да не направи нито една промяна от 11-те, които бяха титуляри в дербито на града под тепетата.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
490