Възродения Рома трябва да победи и Болоня


.

Възродения Рома трябва да победи и Болоня

Два отбора, които определено знаят какво е да губиш наред се срещат в събота вечер в мач от Серия А. Става дума разбира е за Болоня и Рома.

Болоня играе първия си мач, в който треньор е Синиша Михайлович. Промяна на наставника бе наложителна след разгромната загуба от Каляри с 1:5. Михайлович досега не е ръководил отбор. Той обаче бе помощник на Роберто Манчини в Интер и двамата спечелиха три пъти подред Скудетото.

Този сезон Болоня записа две хубави победи над Милан и Лацио. Но дотам. Останалите 8 мача бяха загубени. Равенства тимът няма.

Треньорът на Рома Лучано Спалети бе започнал да се притеснява за сигурността на семейството си, след като гневни фенове на “вълците” го засипаха със заплахи. Отнесоха го и играчите. Заговори се за вероятна смяна на Спалети. Но дойде вторник, когато се случи някакво чудо и Рома спечели с 3:1 срещу Челси в Шампионската лига.

Иначе в Серия А стартът на “въллците” е най-лошият в последните 35 години. Малко трудно е да се убеди човек да заложи на отбор с 5 загуби като гост. Все пак ефектът след победата над Челси трябва да даде резултат. Завръщането на Франческо Тоти също бе добро и той ще бъде включен в състава за мача в Болоня.

Давиде Бомбардини счупи опашния си прешлен и ще отсъства дълго от мачовете на Болоня. Кристиян Аморозо, Серджио Волпи, Фабио Мингацини и Луджи Лавекия все още не са възстановени. За Рома няма да видим Марко Касети, Алберто Акуилани и Виченцо Монтела.

Ефектът от назначаването на нов треньор винаги е положителен, но е твърде голям риск да се заложи срещу отбор като Рома.  Колкото и трагични да са “вълците” те са фаворит срещу всеки един отбор освен Интер, Милан и Ювентус. По-скоро при тях ще видим ефекта от това да биеш Челси. Двата тима не са завършвали наравно в последните си 6 мача в Болоня. Победата, която ще извоюват гостите обаче няма да е лека.

Вероятни състави:

Болоня: Антониоли, Терци, Морас, Кастелини, Лана, Валиани, Мудингай, Карус, Родригес, Ди Вайо, Марацина

Рома: Дони, Панучи, Жуан, Мексес, Тонето, Де Роси, Писаро, Тадей, Перота, Вучинич, Тоти

Последни 6 мача на Болоня у дома: ЗПЗЗЗР

Последни 6 мача на Рома като гост: ЗЗЗЗЗР

Последни 6 мача между двата тима в Болоня: 3:1, 0:4, 2:1, 1:3, 1:2, 1:0

Процентна вероятност: Болоня – 25%, равен – 25%, Рома – 50%

Прогноза – 2
Точен резултат – 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
68