Боби Цонев: Още не съм се виждал със Славиша Стоянович


FUTBOL-TV

Боби Цонев: Още не съм се виждал със Славиша Стоянович

"Надявам се отново да играя за Левски през пролетта". Това заяви днес полузащитникът на Левски, след като получи значката “Златна топка" за футболист на септември в анкетата на Пресклуб "България“ сред спортните редакции.За Борислав Цонев, който стана и Играч на 5-и кръг в класацията на футболните треньори и специалисти, дадоха своя глас 13 медии. Втори е нападателят на Ботев Пловдив - Атанас Илиев с 6 гласа.

Боби Цонев претърпя много тежка контузия на коляното в началото на октомври в мача срещу Ботев Враца, а брат му и негов съотборник Радослав пострада по същия начин седмица по-рано срещу Ботев Пловдив, като и двамата бяха подложени на хирургическа интервенция и продължително лечение. Междувременно и двамата бяха сред карантинираните заради коронавируса. Футболистът на септември днес сподели, че 2 месеца след операцията е добре, възстановяването не е приключило, но  вече може да тренира при определен режим.

"Надявам се до 2-3 месеца да се върна в отбора“, заяви днес синята десятка. Брат му също е добре, но се изисква време и за двамата, за да излязат отново на терена. "Накрая, в последните седмици и месеци, треньорът ще реши“ , обобщи Боби Цонев.

Относно очакванията след назначаването на новия треньор Славиша Стоянович, халфът на Левски каза, че не е имало възможност още да разговарят, тъй като непосредствено след пристигането си на Герена  наставникът е заварил отбор под карантина. Не това е причината за слабите резултати в последните мачове, смята Борислав Цонев. Той е гледал всички срещи на своя отбор със съперниците в последните кръгове на първенството. "Може би последните мачове ги загубихме по-доста детски начин – не стояхме по-зле от другия отбор, но загубихме. Някои неопитни намеси за части от секундата ни провалиха. Надявам се да не допускаме такива грешки и следващия полусезон да печелим,“  коментира футболистът на месец септември.

"Очакването е винаги за победа в Левски. Не са в оптимално състояние обаче футболистите. Надявам се всички да са здрави, защото ще се наложи треньорът да прави промени и всички трябва да са на разположение. Според мен всички са мотивирани, тренират усърдно. Когато от 11 човека 7-8 са по-млади, нормално е да се получават грешки и резултатите да не са това, което искаме“, добави Борислав Цонев.

  Сподели
152