Локо разгроми Ботев в дербито на Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Локо разгроми Ботев в дербито на Пловдив (видео)

Локомотив Пловдив се наложи над своя вечен съперник - Ботев Пловдив с категоричното 6:0 в дербито на града под тепетата.

Първият гол падна още в 66-ата секунда след като точен бе Момчил Цветанов. Грешка на Шоколаров позволи на Карагарен да напредне, а след това последва центриране по земя към Илиев. Капитанът отклони с пета към нахлулия на скорост зад него Цветанов, а Малкия шивач откри резултата.

В 9-ата минута Дивиш Алмейда удвои. Умарбаев центрира от фаул към Алмейда, а централният защитник се извиси над защитата на "канарчетата" и покачи на 2:0. Димитър Илиев вкара трети гол в 24-ата минута. Той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Минчев. Последният пък вкара 4-ия гол. В 28-ата минута Минчев преодоля ефектно Работов и вкара.

В 45-ата минута "канарчетата" останаха с човек по-малко, когато Перейра фаулира Умарбаев и получи втори жълт картон.

Седем минути след почивката положенито за Ботев стана още по-лошо. Звездата на тима - Тодор Неделев получи травма и напусна игра принудително за сметка на младия Кристиан Добрев. Тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата на Неделев.

В 71-ата минута "черно-белите" реализира петия си гол в срещата, като точен бе резервата Кристиан Илич. Той отправи феноменален удар и не остави шансове на стража. В 79-ата Георги Минчев асистира за Николай Николаев в наказателното поле на Ботев и той реализира първия гол в своята професионална кариера, при това в дербито на Пловдив - 6:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
236