ЦСКА ще вземе трите точки в следващия си шампионатен мач


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе трите точки в следващия си шампионатен мач

ЦСКА - ЦСКА 1948
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Петър Костадинов


ЦСКА приема новака ЦСКА 1948 на своя стадион в среща от 14-ия кръг на родния шампионат. Двубоят е любопитен и със сигурност - труден за прогнозиране. И двата тима редуват силни и слаби мачове в шампионата и логично се намират близо един до друг. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

В тима от "Армията" се очакват малко промени. Преди броени дни ЦСКА игра труден мач в Лига Европа, загубен от Йънг Бойс с 0:1 при страхотна мъгла на националния стадион "Васил Левски". Феновете и медиите не видяха много от този двубой, а същото се отнася и за вратаря Густаво Бусато, който не видя топката при удара на Нсаме от малък ъгъл.

На треньора на тима Бруно Акрапович предстои дебют като наставник на ЦСКА и в родния шампионат. Той вече дебютира начело на тима в турнира за Купата на страната, а след това имаше първи мач и в евротурнирите. Сега за бившия наставник на Локомотив Пловдив предстои и първа шампионатна среща.

Той няма да може да разчита единствено на Брадли Мазику, който е под карантина, заради коронавирус. Под въпрос за мача е Иван Турицов. Последният започна като титуляр срещу Йънг Бойс и направи силен мач, но бе сменен преди края.

"Не съм се контузил, просто след този тежък вирус малко съм тренирал с отбора и отстъпвах физически. Доста труден мач за целия отбор. На мен още повече заради отсъствието ми. Доста тежко време, каквото за тях такова и за нас", каза Турицов след мача. Все пак по-вероятно е той да започне като титуляр. Аут за мача е Пламен Гълъбов. Той е бил гласен за титуляр срещу Йънг Бойс, вместо незадоволителното ново попълнение Юрген Матей. Контузия обаче попречи на Гълъбов и той ще замине на лечение.

Не е изключено от първата минута да видим Митко Митков. Той бе титуляр за Купата срещу Ботев Ихтиман, а след мача Акрапович го похвали.

Атакуващият футболист на новака в елита - ЦСКА 1948 Георги Русев е получил нова травма, обявиха официално от клуба. Тя наподобява тази, която Русев получи с младежкия национален тим през миналия месец. Така той със сигурност е аут за мача срещу ЦСКА.

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде брифинг преди двубоя с ЦСКА през уикенда. Легендарният плеймейкър заяви, че напрежението в клуба не е по-малко, отколкото това при "червените" от стадион "Българска армия".

“На пръв поглед сигурно изглежда, че в ЦСКА София се работи под по-голям натиск, но не е така. И ние имаме натиск, и то доста голям. Когато имаш името ЦСКА, няма как да нямаш натиск. Той е изключителен, не е по-малък от натиска при нашия противник".

Балъков подчерта, че очаква промяна в играта на съперника след назначаването на Бруно Акрапович за старши треньор.

“Познавам го добре, той е минал през немската школа, имал съм сблъсъци с него, когато беше начело на Локомотив Пловдив, а аз бях старши треньор на Етър. В българския футбол всички се знаем. Въпросът е в деня на мача дали ще се реализират идеите на треньора и да има успех в края. Логично е да има промяна спрямо предишния им треньор".

Той бе категоричен, че първият сблъсък между двата отбора не може да бъде мерило нито за треньорите, нито за зрителите.

“По-различното сега от първия кръг е, че тогава нито ние, нито те знаехме кой къде се намира. Не може да се сравнява с предстоящия двубой. Определено сега се познаваме повече, надявам се да се получи хубав мач. Тогава ни вкараха наивен гол, от фаул в последните секунди на първото полувреме. Дай Боже да сме си взели урок от грешките, които направихме тогава. Ще искаме да сме компактни и агресивни, не ни интересува те какво ще правят".

Балъков поясни, че имат проблеми преди мача – контузен е младежкият национал Георги Русев, а заразените с COVID-19, чиято карантина изтече, имат по една тренировка. Той обаче бе категоричен:

“Проблемите не ги слагаме на първа линия. И да се оплакваме, и да не се оплакваме, трябва да се стегнем. Който е здрав, той ще играе! В много от досегашните мачове отборът ни показа позитивно лице, очаквам да сме по-постоянни и да печелим повече точки", уточни Балъков.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЦСКА 1948 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
384