Сериозни мерки, но ще има футбол и спорт в България


FUTBOL-TV

Сериозни мерки, но ще има футбол и спорт в България

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че спортните мероптиятия у нас ще продължат да се провеждат по план, но отново без публика. Както е известно преди дни той предложи по-строги мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус, като имаше вариант спорът у нас да бъде преустановен. 

След заседание на Министерски съвет обаче е взето решение, да бъдат преустановени спортните и тренировъчните мероприятия за лица до 18-годишна възраст. Мерките влизат в сила от 27 ноември и ще продължат до 21 декември.

"Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете", каза Ангелов.

Противоепидемичните мерки ще продължат от 27 ноември и ще продължат до 21 декември.

- Всички училища минават в неприсъствена форма на обучение, затварят се детските градини
- Преустановяват се всички конгреси, семинари, тиймбилдинги
- Преустановяват се груповите културни и развлекателни събития с изключение на театрите, където ще се допускат зрители до 30% от капацитета и те трябва да бъдат с маски
- Не се допускат частни тържества с повече от 15 души
- Без индивидуален и колективни спортувания за лица до 18-годишна възраст. Състезанията за тези над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.
- Няма да работят фитнесцентровете, игрални зали, казина
- Преустановява се работата на заведенията за хранене и развлечения, допускат се доставки или вземане на храна
- Преустановява се работата на моловете и търговски центрове, с изключение на банки, аптеки, оптики, зоомагазини, доставчици на услуги, които се намират в моловете. Малките магазини продължават да работят при сегашните условия.
- Спират се организираните туристически пътувания и екскурзии.
- Храмове, паркове и градини остават отворени, няма да бъде налаган вечерен час.

  Сподели
145