Нови мерки и извънредна ситуация за 4 месеца: Спират спорта в България?


FUTBOL-TV

Нови мерки и извънредна ситуация за 4 месеца: Спират спорта в България?

Първенството на Бъэлгария може да бъде прекратено съвсем скоро и да не се поднови в следващите 4 месеца. Такова предложение ще направи здравният министър Костадин Ангелов заради тежката пандемична обстановка. 

"Колкото и да е подготвена една система, не може да издържи на такъв натиск. Няма да издържат лекарите и сестрите ни. Аз не искам и не мога да приема, че има по-висша ценност от живота. Всеки живот има значение. Сега е време да се държим един за друг. Много колеги лекари също са болни, много от тях починаха, изпълнявайки своя дълг. Разумът и усилията ми казват, че са нужни нови мерки. Предложих тези мерки на премиера и предложих да влязат в петък от 27 ноември", заяви министърът на здравеопазването. Предстои мерките да бъдат обсъдени от Министерския съвет.

Ето какви са те: 

- Удължаване срока на обявената извънредна обстановка с четири месеца
- Преустановяване на присъствените занимания в университети и училища, детски градини и ясли
- Преустановяване на всички спортни мероприятия, конгреси, семинари, вкл. частни тържества
- Продължаване на забраната за работа на барове и клубове
- Преустановяване на работата на заведенията за хранене, питейни заведения ,кафе-сладкарници. Те ще могат да работят само за доставки на храна по домовете
- Преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, с изключение на аптеки, дрогерии, банки, застрахвателни компании.
- Преустановяват се организираните екскурзии

  Сподели
288