Обмислят ЦСКА – Левски за малко преди Коледа


FUTBOL-TV

Обмислят ЦСКА – Левски за малко преди Коледа

ЦСКА и Левски трябваше да мерят сили днес от 15:00 часа на националния стадион, но това няма да се случи.

Заради наличието на повече от 10 играчи на сините с коронавирус Мач №1 бе отложен. Още в четвъртък вечерта от "Герена“ обявиха, че имат петима футболисти с позитивни проби, а в същото време шестима играчи все още са под карантина.

Вчера сутринта сините входираха документите в Медицинската комисия, която даде становището си мач да няма. Малко преди 13:00 часа вчера СТК официализира решението.

Предстои БФС да насрочи нова дата за двубоя. Дербито би трябвало да се проведе малко преди Коледа - в дните от 17 до 19 декември (четвъртък – събота). Тези дати са оставени като резервни в календара на централата.

Според информация на "Тема Спорт“ срещата почти сигурно ще е на 18 декември, петък. До тогава графикът на ЦСКА е абсолютно запълнен. От 26 ноември, четвъртък, за червените започва истински слалом.

Тогава възпитаниците на Бруно Акрапович приемат Йънг Бойс в 4-ия кръг от Група А на ни Лига Европа. До 14 декември те ще трябва да изиграят още 5 двубоя в Първа лига и ЛЕ. Тоест, за 19 дни ще имат 6 срещи, последната от които е насрочена за 14 декември, понеделник, срещу Ботев Враца. А за десерт може да дойде и двубоят с Левски.

Ако той не се състои в дните от 17 до 19 декември, то ще остане за пролетта – преди старта на пролетния дял, който по програма започва на 12 – 15 февруари (петък-понеделник). За тогава са насрочени срещите от 17-ия кръг в елита.

И докато програмата на червените е доста наситена, то на "Герена“ е време за мини-подготовка. След многото проблеми чакащият повторен дебют начело на Левски Славиша Стоянович поне вече разполага с бройка играчи за що-годе нормално занимание.

Сините обаче повече от месец ще са без официален мач. За последно те играха срещу Лудогорец – загуба с 0:1 на 1 ноември. Следващите им три срещи бяха отложени – срещу Локомотив Пловдив (трябваше да се играе на 7 ноември), ЦСКА (21 ноември) и Берое (28 ноември). По програма следващият им мач е на 5 декември, събота, от 14:45 часа срещу Арда на "Герена“.

Преди него обаче се очаква да бъде вместен двубоят с Локо Пловдив, който да е на 2 декември. Ако това не се случи, Левски няма да смогне да изиграе всичките си отложени мачове до края на годината. Така че дебютът на Славиша Стоянович може да подрани.

Задачата пред него също не е никак лека, защото тимът е на 12-о място в класирането с едва 11 спечелени точки от 11 изиграни двубоя. Трудното за сините предстои, защото и трите им отложени срещи са срещу силни съперници от челото.

Сега всички чакат решенията на СТК…

  Сподели
225