Официално: Томаш е новият старши треньор на Етър


FUTBOL-TV

Официално: Томаш е новият старши треньор на Етър

Александър Томаш е новият старши треньор на Етър. Ръководството на клуба и неговият екип подписаха днес договор и бяха официално представени, а веднага след това изведоха тима за първа тренировка. В щаба на Томаш влизат и неговите постоянни асистенти Константин Мирчев и Тодор Кючуков, ще им помага и Калоян Чакъров.

Александър Томаш е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново. Започва да играе в Етър и през 1993 г. става вицешампион на България с юношите младша възраст. После отива в ЦСКА, където за мъжкия тим играе от 1998 до 2004 г., продължава в Гърция, Украйна, Азербайджан, в Славия и Берое. В края Сашо Томаш се завърна в Етър, чийто капитан бе и извоюваха през 2012 г. влизането в "А" група, след което сложи край на състезателната си кариера. Шампион на България и Азербайджан. Като треньор е работил в Банско, Локо ГО и Верея, а най-големите му успехи са начело на Берое от 2017 до 2019 г., като изведе отбора два пъти до четвъртото място.

"Всичко в живота е предизвикателство. В началото подхождах емоционално, но с моя екип разговаряхме и преценихме, че ние сме хората, които можем в този тежък момент за Етър да помогнем. Длъжен съм да дам всичко от себе си, така го усетих. Защото в момента на Етър действително трябва да му се помогне.

В момента, в който седнахме на разговор с ръководството на клуба, на десетата минута бях убеден, че имат желание да направят всичко възможно да опитат Етър да остане в Първа лига. Първото нещо, което попитах, е ще живуркаме или ще направим всичко възможно в тази тежка ситуация Етър да се спаси от изпадане и оцелее в елита.

Ние не сме магьосници, но първото нещо, което трябва да направим, е да вдъхнем увереност на тези футболисти. На този етап няма как да попълним нещо, но естествено има неща, които трябва много да се подобряват и ако искаме да постигнем това, което всички желаем, трябва да има и промени.

Аз започнах футболната си кариера в Етър и я завърших в Етър. През годините сме имали доста разговори, отказвал съм два или три пъти. Но сега в тази ситуация, която наистина е доста тежка, плюс ковида и пандемията, някак си усетих, че съм длъжен да дам максимума от себе си и да се опитам да помогна на Етър", заяви Александър Томаш.

61