Акрапович с мечтан дебют като треньор на ЦСКА


FUTBOL-TV

Акрапович с мечтан дебют като треньор на ЦСКА

ЦСКА победи Ботев Ихтиман с убедителното 5:0 в 1/16-финален мач за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" и се класира за осминафиналите в турнира. Двубоят бе официален дебют за новия треньор на "армейците" - Бруно Акрапович.

Първото полувреме започна добре за армейците, които повече владееха топката и изцяло контролираха играта. В 4-ата минута Юрич пропусна първото изгодно положение за гол. В 12-ата минута отново той нацели гредата. Натискът на червените даде резултат чак в 34-ата минута, когато Митко Митков проби по лявото крило и намери Али Соу, който овладя с гръб към вратата, успя да се обърне и стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на Ботев. Така двата отбора се оттеглиха на почивка с гол аванс за ЦСКА.

Второто полувреме започна вихрено за армейците, който още в 55-ата минута удвоиха своя аванс чрез Джером Синклер, който засече центриране на Томи Юрич отляво и се разписа за 2:0. Десет минути по-късно Стефано Белтраме направи резултата класически, след перфектно изпълнен пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле. В 70-ата минута Джером Сикнлер отбеляза втория си гол в двубоя след хубав самостоятелен рейд отдясно и изстрел с левия крак  в обратния ъгъл на вратаря, като така преднината на червените набъбна на 4:0. Шест минути по-късно Ахмед Ахмедов също записа името си сред голмайсторите, разписвайки се за 5:0 като засече с едно докосване подаване на Белтраме отляво, оформяйки крайния резултат 5:0.

В следващия кръг ЦСКА посреща Левски на Нациоанлния стадион "Васил Левски". Двубоят е насрочен за 21 ноември (събота) и е с начален час 15:00 часа.

  Сподели
365