ЦСКА се измъчи за трите точки срещу Монтана


FUTBOL-TV

ЦСКА се измъчи за трите точки срещу Монтана

ЦСКА победи Монтана с 2:1 като гост в мач от дванадесетия кръг на Първа лига, игран на стадион "Огоста" в град Монтана.

Любопитно е да се отбележи, че направилият изключително слаб мач срещу Йънг Бойс в Лига Европа - Юрген Матей отново бе титуляр за ЦСКА. На пейката обаче седна Валентин Антов (последният все пак се появи като резерва в края на днешния мач).

Първото полувреме започна с натиск на армейците, който даде резултат още в 8-ата минута, когато Греъм Кери проби остро по лявото крило и направи прострелно центриране адресирано към Ахмедов, но Сенхаджи в опита си да го изпревари и да избие топката в корнер си отбеляза неспасяем автогол - 0:1.

Червените продължиха да атакуват и в следващите 7 минути се откриха още две добри възможности за удвояване на аванса. Първо в 12-ата минута Ахмедов бе изведен на стрелкова позиция и шутира извън наказателното поле, но Орлинов изби в корнер, а малко след това Али Соу стреля опасно покрай гредата. В 29-ата минута Ахмедов бе изведен сам срещу вратаря от Соу, при което Сенхаджи го повали в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. Две минути по-късно Енрике Рафаел засече с глава центриране отляво, ала изстрелът му мина над напречната греда. 

В началото на втората част армейците продължиха да атакуват и да владеят повече топката от своя противник. Още в 48-ата минута се откри отлична възможност пред Ахмед Ахмедов, който засече с глава центиране на Тиаго, но вратарят на домакините изби, след което нападателят на червените имаше възможност да се разпише с крак, но отново стреля в тялото на Орлинов. Постепенно изравниха играта и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на ЦСКА.

В 71-ата минута след изпълнение на корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле на Монтана, при което Гълъбов пусна леко към влезлия след почивката Синклер, който отправи мощен шут но отново стражът на домакините бе на мястото си и спаси. Пет минути по-късно Тиаго изведе отлично Али Соу сам срещу вратаря и този път гамбийският нападател се разписа, покачвайки на 2:0, като по този начин сложи край на головата си суша.

Монтана започна от центъра и организира бърза атака по лявото крило, след която се стигна до неразбирателство в армейската отбрана и грешка на Бусато домакините намалиха изоставането си на 1:2, чрез попадение на Николай Минков. До края на срещата и домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе дадена. Така червените записаха заслужена победа с 2:1 като гост над тима на Монтана.

Следващият двубой на ЦСКА е на 14 ноември (събота) от 13:30 часа, когато отборът ни гостува на Ботев Ихтиман в мач от турнира за Купата на България.

  Сподели
93