Стилиян Петров: Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС


FUTBOL-TV

Стилиян Петров: Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС

Дългогодишният капитан на България Стилиян Петров коментира проблемите на родния футбол в интервю за "24 часа“. Бившият полузащитник на Селтик и Астън Вила обърна внимание на националния ни отбор, както и на глобалната ситуация с пандемията от COVID-19.

"Всичко дойде от това, че просто много от хората не разбраха, че настъпиха промени, с които трябва да се свикне. След тази пандемия няма как да продължим както преди. Всеки трябва да се пази сам. Няма кой друг да те пази. Надявам се, че в скоро време ще има изход от ситуацията“, каза Стенли относно пандемията.

"Гледам голяма част от мачовете в България, когато имам време. Монтана отново е в елита и следя с още по-голям интерес. Техен мач мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент, след това обаче си го връщам на записа. Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал“, добави той в отговор на въпрос дали гледа български футбол.

"Представянето на националния отбор показва, че не се работи правилно на всички нива във футбола ни. Като се започне от децата и се стигне до БФС. Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система.“, категоричен бе Стилиян.

Петров добави, че би подкрепил с двете ръце Димитър Бербатов в евентуална негов кандидатура за високите етажи на родния футбол.

"Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Той е една от тези емблематични и независими личности. Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол“, сподели рекордьорът по мачове за България.

Стенли добави, че не вярва, че не може да бъде избран нов президент а БФС без да има нужда от физическо присъствие на Конгрес. Той изтъкна, че цял свят работи онлайн и че той самият е изкарал треньорски лиценз онлайн, но изглежда само в България всичко трябва да е присъствено и не разбира това.

"Или причината е това, че просто в българския футбол няма достатъчно млади и компютърно грамотни хора. Това трябва да се промени“, завърши Петров.

  Сподели
108