Лудогорец прати Левски в зоната на изпадащите


FUTBOL-TV

Лудогорец прати Левски в зоната на изпадащите

Лудогорец надделя над Левски с 1:0 в мач от 11-тия кръг на първенството.

Единственото попадение реализира Каули в 84-ата минута, а в даденото от рефера продължение на първата част страничният съдия спря атака на "сините“ с несъществуваща засада. Адриан Краев даде извеждащ пас към Здравко Димитров, който обаче бе в собствената си половина, когато получаваше подаването. Въпреки това Димитър Стоилов маркира засада, с което спря голова атака на гостите.

В 54-ата минута последва Лудогорец организира атака, при която Жоржиньо центрира, Димитър Митков отигра топката с глава, но тя премина покрай вратата на Николай Михайлов. В 60-ата минута Здравко Димитров имаше възможност да преодолее Жордан Икоко в наказателното поле, но десния бранител успя да спре крилото на Левски.

В 66-ата минута Лудогорец направи пропуск, след като Каули изведе Антон Недялков, той центрира в наказателното поле, а Доминик Янков засече топката, но Николай Михайлов спаси. Последва добавка на Алекс Сантана, но изпрати топката в аут. В 76-ата минута Краев стреля от сериозна дистанция, но изпрати топката в аут.

В 79-ата минута последва нова добра атака на Левски. Андриан Краев подаде към Насиру, който потърси подаване към свои съотборник, но Терзиев изби топката.

В 84-ата минута след грешка при центриране от дясно, Каули реализира за 1:0. До края на мача и двата тима размениха по няколлко положения, но до нов гол не се стигна.

С успеха Лудогорец се изравни по точки на върха с Локомотив Пловдив. Двата тима имат по 23 пункта, като разградчани са с мач по-малко. Положението за Левски пък вече не е никак добро. "Сините" са в зоната на изпадащите отбори. Тимът е 12-ти в класирането с 11 точки, като само Славия и Етър имат по-малко.

  Сподели
411