Дани Моралес: Както играем на Олимпико, така трябва да е и на Огоста


FUTBOL-TV

Дани Моралес: Както играем на Олимпико, така трябва да е и на Огоста

"Всяка победа е важна. Дали ще е с 5:0, 3:0 или 1:0 - все е важна победа. Аз се радвам и на малкото и мисля, че и футболистите трябва да се радват. Когато вляза в съблекалнята и първо нещо, което казвам на момчета е "Усмивка"! Искам да са малко по усмихнати. Да, трудно е. Лесно в този живот няма. Да се зарадват сега на 3-те точки и да си пожелаят още такива сладки победи. Да, можеше и да завършим наравно. На там вървеше и това щеше да е заради нашите грешки. Но имахме късмет", заяви треньорът на ЦСКА Даниел Моралес след успеха с 1:0 над Царско село.

"Не мисля, че имаше подценяване. От другата страна имахме достоен отбор. Нагласата е друга за съжаление. Да играеш с Рома, а после да играеш... все едно срещу кой бг тим. Нашите момчета трябва знаят колко е важно да печелиш тези мачове. Както ще играем "Олимпико", така да играем и на "Огоста" и на други стадиони. Трябва да уважаваме нашата професия и фланелката на ЦСКА", каза още Моралес пред медиите.

"Отборът играеше добре в предните мачове, но не побеждаваше. Днес не играхме толкова добре, но пък спечелихме трите точки. Това го има във футбола. Всеки трябва да си направи сметката, за да си вдигне нивото. Ама ние до декември имаме такива мачове (шампионат, Купа и Лига Европа). Трябва да се нагласяме. Ако сега не си вземем мачовете в родния шампионат, то догодина как ще се борим дори за място в Лига Европа? Имаме възможност, ще се доказваме в Лига Европа. Но и в шампионата трябва да печелим и да сме в първите места, за да можем и догодина да играем в евротурнирите", категоричен бе Дани Моралес.

"Ръководството дойдоха при нас и ни казаха да си вършим работата и да сме спокойни. Трябва да подобрим играта и да ги мотивираме. Все пак - дадоха ни шанс да работим с тези доста добри футболисти. Знаете, че това (дали ще е постоянен треньор) не е въпрос за мен. Ръководството решава. Това е. Аз приех това нещо с голямо удоволствие. Опитвам се да си върша добре работата. Това важи и за колегите ми. Повтарям се вече. Опитвам се да помагам на отбора и в бъдеще ще видим какво ще стане", заяви Моралес.

"Ахмедов получи болки по време на загрявката. Хей така, от нищото. Не знам. Не съм говорил с медицинския щаб. Занев - ударили са го при борба за топката и е получил дискомфорт, като паднал на земята. Утре ще има повече яснота. Тези играчи  са важни за нас", завърши треньорът на ЦСКА.

  Сподели
279