Кралев към феновете на ЦСКА: Спазвайте мерките или ще има наказания


FUTBOL-TV

Кралев към феновете на ЦСКА: Спазвайте мерките или ще има наказания

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че ще бъде упражняван строг контрол от страна на българските здравни власти и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Лига Европа на ЦСКА, които ще се играят на националния стадион “Васил Левски". Първата среща е с ЧФР Клуж в четвъртък, а на стадиона ще има около 13 000 души.

“Удовлетворихме желанието на феновете, които толкова години чакат отборът им да влезе в групите на Лига Европа, и сега ги моля да спазват тези мерки, които разпоредихме. Те са съобразени изцяло с препоръките на здравното министерство да се осигури нормална и чиста среда сред публиката, защото здравето на българските граждани е най-важно, но то зависи и от тяхната дисциплина. Мерките са изключително ясни и подробно разписани, за да осигурят тази нормална среда. Ако те се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще наказва. Тоест всички привърженици, които обичат отбора си, трябва да знаят, че ще има делегати на УЕФА, които ще следят за спазването на тези мерки, защото в нашите указания са разписани препоръките, пратени от УЕФА. Те са над 30 страници и са изключително тежки, така че хората ще следят дали мерките се спазват и ако забележат нарушение, ще има санкции за отбора. Най-тежката възможна е мачове да се играят без публика.

УЕФА направи жеста да допусне до 30% от капацитета на съоръженията да бъде запълнен с ясната идея, че това са големи стадиони, обезопасени, които ще могат да гарантират здравето на хората. Нека всички да подходят отговорно, да си свършим нашата работа, за да може всички да бъдат щастливи от крайния изход на срещата, да няма сърдити и наказани. Всички, които обичат клуба си трябва да съблюдават за това да се спазват инструкциите. Те трябва да знаят че ние го правим за тях, за тяхното добро и за тяхното здраве. Националният стадион е голям и позволява да бъде запълнен до 30% от капацитета си, без това да носи риск за здравето на хората. Това беше причината да позволим такъв брой зрители. Може да се направи така, че публиката да бъде разделена и да се спазва дистанция от две седалки. Всички трябва да носят маски, на входа ще се извършва проверка на телесната температура на всеки посетител, а на стадиона няма да бъдат допускани зрители с грипоподобни симптоми. Ще бъдем безкомпромисни за спазването на мерките, защото здравето на нашите граждани е най-важно", заяви Красен Кралев.

  Сподели
142