Най-старото столично дерби ще остане без победител


FUTBOL-TV

Най-старото столично дерби ще остане без победител

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 18.10.2020 г.
Час: 20:15 ч.
Съдия: Станислав Тодоров


Славия приема Левски на своя стадион в "Овча купел" в най-старото столично дерби, което е от програмата на 9-ия кръг в родния елит. "Сините" не се намират в най-добрата си спортна форма, но въпреки това би трябвало да са в ролята на фаворити. Като цяло двубоите на "белите" обаче са трудни за прогнозиране. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Завърналият се в Левски Мартин Райнов вече тренира с отбора, след като подписа договор за една година с отбора. До неговото привличане се стигна, след като близнаците Цоневи се контузиха, а Стайн Спиерингс бе продаден в Тулуза. Райнов тренира наравно със съотборниците си, а на "Герена" вече го гласят той да бъде напълно готов до мача със Славия и се надяват да го пуснат като титуляр в халфовата линия.

Завръщането на Мартин Райнов в Левски развърза ръцете на "сините" за ултиматум към един от халфовете, които стартираха сезона. Това е Симеон Славчев. На "Герена" не са доволни от състоянието, в което се намира играчът и това ясно се видя при издънката 0:0 с Ботев Враца. Тогава бившият национал влезе като резерва, но не успя с нищо да помогне на отбора, за да предотврати този резултат. На "сините" не им харесва, че Славчев в последно време обръща повече внимание на мускулите си и коремна преса тип "Кристиано Роналдо" вместо да се опита да си върне футболните качества. Както е известно, той претърпя операция и покрай нея започнал да прекалява със стоенето във фитнеса. Не е изключено Мони да остане на пейката срещу Славия.

Иначе добрата новина е, че Радослав и Борислав Цоневи се прибраха вкъщи. Двамата престояха близо седмица в болница, след направените им хирургически интервенции. В рамките на два последователни мача на Левски, братята получиха сходни контузии. Сега им предстои възстановителен процес, който ще ги държи далеч от игра поне шест месеца.

Ганайското крило Насиру Мохамед поднови тренировки с Левски, но все още не е ясно дали той ще бъде напълно готов за мача със Славия. Мохамед получи травма при поражението с 1:2 от Ботев Пловдив и не бе в групата за срещата с Ботев Враца (0:0). От началото на сезона той бе на терена в 5 шампионатни двубоя, в които вкара 1 гол – точен бе при 3:0 срещу новака ЦСКА 1948.

Титулярът в младежкия национален отбор Илия Юруков ще получи нов шанс да се утвърди като важен играч за Левски. Треньорът Георги Тодоров остана разочарован от претенциите на младока и желанието да си тръгне, но сега ще следи внимателно поведението му по време на тренировките и ако той покаже нужния хъс и нагърбване с отговорност може да започне като титуляр срещу Славия.

Броени дни преди мача президентът на Славия Венцеслав Стефанов представи новия наставник на тима Александър Тарханов. Руският специалист се завръща начело на "белите" след четиригодишна пауза. Той наследява Златомир Загорчич, който напусна преди няколко кръга.

"Ще работя със старание и желание, за да имаме добър отбор. Разговарям с треньорите на юношите, обсъждаме кои футболисти може да вземем в първия отбор. Тези, които показват умения, ще бъдат взети в първия отбор. Със сигурност ще ни отнеме време да създадем игрови стил и отборът да се сработи добре. Надявам се това, което тренираме, да го показваме пред феновете. Гледах мача на Славия с Царско село и съм наясно с причините за злополучните резултати. Нивото на футбола е по-високо от предния ми престой. Неслучайно България има два представителя в Лига Европа. Лудогорец е над всички, а те биха миналата година ЦСКА Москва", припомни Тарханов.

"Георги Петков никога не е остарявал и винаги е в добра форма", коментира Тарханов за вратарския пост. Очаква се Жоро да е титуляр срещу Левски. Както е известно, Славия продаде титуляря си Антонис Стергиакис в Блекбърн. Така в момента под рамката столичани разполагат с 18-годишния син на Вили Вуцов - Светослав, и 44-годишния Георги Петков. Именно ветеранът се очаква да пази в дербито с Левски след паузата в шампионата заради националните отбори.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
347