ЦСКА ще запише трудна победа над Берое


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише трудна победа над Берое

ЦСКА - Берое
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 17.10.2020 г.
Час: 20:15 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


ЦСКА приема Берое на своя стадион в среща от 9-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" са в добра и на гребена на вълната, заради класирането в групите на Лига Европа. В шампионата обаче тимът не е чак толкова убедителен. Сега тимът ще срещне един доста силен отбор, какъвто е Берое. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

В ЦСКА е пълно с добри новини преди мача с Берое. Голяма част от контузените футболисти са готови и ще са на разположение на Стамен Белчев. Най-радостно е завръщането на Иван Турицов. Почти сигурно той ще е титуляр, заради контузията на Пламен Гълъбов в последния мач срещу Етър. Гълъбов е със съмнение за пукнато ребро и едва ли ще е на линия за двубоя.

Контузените Стефано Белтраме и Жул Кейта обаче също са отминали и двамата футболисти ще са на линия за двубоя с Берое. Двамата се контузиха при визитата на "Ивайло" срещу Етър, но през седмицата тренираха с тима.

Сериозни кадрови проблеми ще трябва да решава наставникът на Берое Димитър Димитров преди визитата на ЦСКА. Ибрахима Конте, който е основна фигура в селекцията на Херо е с контузия и почти сигурно пропуска сблъсъка на стадион "Българска армия". Новият нападател на "зелените" Кукула също е с болежки.

Конте в получил травмата си в мача с Локомотив Пловдив, който старозагорци загубиха тежко с 1:3. Той бе повикан за лагера на националния тим на Гвинея, но не взе участие в приятелските срещи на отбора именно поради травмата. Все още не е ясно колко дълго ще отсъства Ибрахима Конте. Подобна е и ситуацията с новото попълнение Кукула. Килън Лебон също е твърдо аут за мача, а това важи и за наказаният атакуващ халф Иван Минчев.

Добрата новина за Херо е, че след травма в строя се завръща Карлос Охене. За последно той игра при равенството 3:3 с Ботев Пловдив в края на август.

Трайно контузени остават вратарят Душан Перниш, Радослав Апостолов и Никола Маринов. Последният ще е аут до края на годината и се очаква да е готов едва за пролетния дял на шампионата.

"Отиваме да играем срещу един от най-силните мачове в първенството. Срещу ЦСКА в София ще се опитаваме да се надиграме и вземем максимума от гостуването в столицата. Какво ще се получи и как ще се развие този мач, то всички ще разберем след неговия край. ЦСКА ще търсят като нас победата", коментира Херо пред БНР.

"Ние няма да излезем с бялото знаме срещу тях. Ще се опитваме да се надиграваме с тях и да спечелим в София. Домакините имат много силни страни. Особено при статичните положения - корнери, фаулове и т.н. При нас те са слабост и трябва да бъдем внимателни именно в тези ситуации. Имаме проблем в ръстово отношение и в играта с глава. Ще искам да играем концентрирани през цялото време на мача, знаейки че ЦСКА спечели доста мачове и точки в последните минути на мачовете си", каза още Димитър Димитров.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БЕРОЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
373