Копата Зафиров: В Българския футбол няма добри защитници


FUTBOL-TV

Копата Зафиров: В Българския футбол няма добри защитници

Легендарният десен бек на ЦСКА Иван Зафиров-Копата е на мнение, че "червените" трябва сериозно да подобрят играта си в отбрана преди битките в група "А" на Лига Европа. Според него проблемът с бранителите у нас е по-глобален.

"И ЦСКА, и българският футбол като цяло няма добри защитници. Аз от 12-15 години го казвам. Това и на треньорите съм им го говорил, че няма бранители. Отбраната осигурява на отбора спокойствие, което вече ражда и победата. Великият Стоян Орманджиев казваше: "Вие, защитниците, осигурете 0:0 отзад, а те отпред ще вкарат", припомня Копата.

"Валентин Антов е добър футболист и с него трябва да се действа внимателно. Вярвам, че ще върви по верен път", сподели пред "Тема Спорт" Зафиров.

Относно борбата с Рома, Йънг Бойс и ЧФР Клуж в Лига Европа той се надява нападателите да повишат ефективността си. "Ще бъде трудно, защото тимът като цяло не е силен пред гола. Ефективността при последния удар трябва да се подобри. Виждаме, че швейцарските отбори криволичат, и мисля, че Йънг Бойс са победим съперник. Много е важен първият мач в групата срещу ЧФР Клуж", каза бившият голям защитник на ЦСКА.

153