Белтраме: Рома е фаворит, ще си разменя фланелката с моя приятел Спинацола


FUTBOL-TV

Белтраме: Рома е фаворит, ще си разменя фланелката с моя приятел Спинацола

Стефано Белтраме е оптимист за представянето на ЦСКА в Лига Европа. Той говори пред медиите в Италия, като сподели, че според него второто място в групата е постижимо.

"Коронавирусът нанася много щети и в България. Сега животът до известна степен се завърна към нормалното, маските не са задължителни на открито, но в последните дни броят на заразените се увеличава. За съжаление, болниците тук не са на толкова високо ниво, както в Италия.

Изолацията? В София два месеца стояхме затворени вкъщи и служители на клуба ни доставяха необходимите продукти по домовете. Изиграхме 4 мача в Лига Европа и ги спечелихме всичките. Победата в Базел беше подвиг. Паднахме се в доста балансирана група. Можехме да изтеглим и по-трудни съперници. Рома е фаворит, а другите три отбора ще се борят за второто място. Именно това е нашата цел.

Вече съм играл на "Олимпико" с дублиращия отбор на Ювентус. Сега усещането ще е съвсем различно, но жалко, че няма да има фенове. Със сигурност ще си разменя фланелката с моя добър приятел Леонардо Спинацола. Сега още не мислим за Рома, започваме с ЧФР Клуж и това е мач, който ще определи пътя ни в групата.

Соу се справя много добре. Той трябваше да подпише с Дижон, но в крайна сметка остана. Капитанът ни Антов е роден през 2000 година, но е много качествен защитник и напредва бързо. В последния ден от трансферния прозорец взехме и двама футболисти от Уотфорд - Адалберто Пеняранда и Джером Синклер, които доста ще ни помогнат.

Пристигнах в България през януари и месец и половина по-късно се случи катастрофата с COVID-19, след която спряхме да играем. Футболът тук е силов, залага се много на физиката. Първенството обаче се развива, има напредък в тактическо отношение. Големите ни съперници са Лудогорец и Левски.

Да играя в чужбина е хубаво изживяване. Вече знам английски и нидерландски, а искам да науча и български, но няма да е лесно, защото езикът е доста труден. Със сигурност участието в Лига Европа е чудесна възможност. Ще дам всичко от себе си и дано имам шанса да се върна в Италия и да се утвърдя в Серия "А", каза още Белтраме пред медиите в родината си.

  Сподели
161