И Монтана удари Славия, играч на сателит на Манчестър Сити се контузи


FUTBOL-TV

И Монтана удари Славия, играч на сателит на Манчестър Сити се контузи

Славия допусна шеста загуба в първите си осем мача в родния елит. "Белите" отстъпиха с 1:2 като гост на Монтана и се закотвиха на предпоследното място с едва 4 точки. Домакините пък се изкачиха до 8-ата позиция с 11 точки.

 Всички попадения паднаха през първото полувреме. Монтана поведе още в 10-ата минута, когато Тони Тасев овладя центриране от фланга на Минков и с хубав удар откри резултата.

"Белите" реагираха като ужилени и след малко повече от 10-ина минути стигнаха до изравнителен гол. Калоян Кръстев се пребори за топката по крилото, навлезе в наказателното поле и намери Георги Вълчев, който от близка дистанция простреля Макенджиев - 1:1. Голмайсторът се появи на терена минути преди това, след като Филип Кръстев се контузи. Тепърва ще става ясно колко сериозна е неговата травма. Както вече стана ясно Филип Кръстев бе продаден на втородивизионния белгийски клуб Ломел Юнайтед, който е сателит на английския гранд Манчестър Сити. Кръстев обаче има договорка да играе в Славия до края на годината.

В 28-ата минута Монтана отново поведе. Тони Тасев можеше да стреля към вратата на Стергиакис, но предпочете да върне назад към Билал Бари, който се разписа за 2:1 в опразнената от Стергиакис врата.

Новият наставник на Славия Александър Тарханов бе на трибуните за пореден двубой, а бъдещите му футболисти не успяха да стигнат дори до точка след почивката. Андреа Христов и Ради Кирилов пропиляха много добри положения, но това бе всичко в актива на столичани. Домакините пък можеха да вкарат още голове, но удари на Тасев два пъти профучаха покрай гредата.

  Сподели
375