Левски ще запише трудна победа над Ботев Враца


FUTBOL-TV

Левски ще запише трудна победа над Ботев Враца

Левски - Ботев Враца
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 20:15 ч.
Съдия: Иво Андреев


Левски приема Ботев Враца на своя стадион в среща от 8-ия кръг на родния шампионат. "Сините" прекъснаха серията си от три поредни победи и инкасираха поражение преди седмица в дербито с Ботев Пловдив. Врачани пък са в серия от две поредни победи и със сигурност ще искат да измъкнат нещо от "Герена". Прогнозата на FTV и на Futbolbet все пак е за знак - 1.

На "Герена" продължава да се говори повече за пари, отколкото за футбол. През седмицата стартира дългоочакваната кампания с продажба на членски карти. Целта е да се набират средства за погасяване на дълговете на клуба. Освен това от клуба очакват трансфери на трима играчи. Стайн Спиерингс, Найджъл Робърта и Станислав Иванов.

Нидерландският халф на Левски Стайн Спиерингс почти сигурно ще напусне клуба до затварянето на трансферния прозорец. За полузащитника са получени оферти и в момента той и Левски ги разглеждат. Най-вероятно една от тях ще бъде приета и Стайн ще смени клубната си принадлежност. Затова и отпада от сметките за мача с Ботев Враца през уикенда. През този сезон Спиерингс е твърд титуляр. Той игра без смяна във всички 7 двубоя на "сините". В тях отбеляза два гола, като и двата бяха в мрежата на Монтана при успеха с 4:0.

На "Герена" поне до зимата ще остане централният нападател Найджъл Робърта. За него има предложение в размер на 250 000 евро за едногодишен наем, след което евентуално правата му да бъдат откупени. Левски обаче не е склонен на такъв вариант. Същото е мнението и на самия играч, така че ако не се случи нещо необичайно до понеделник, то Найджъл ще продъли да носи екипа на Левски.

Той вече е напълно възстановен от контузията в пръста, която получи при 0:1 от Царско село на "Герена". Нападателят започна кати титуляр срещу Ботев Пловдив и остана на терена до 65-ата минута. Той ще бъде в единайсеторката и за домакинството на Ботев Враца.

В тренировката преди мача отсъстваше Насиру Мохамед. Няма информация крилото да е контузен, а може да му е дадена почивка. Добрата новина за Георги Тодоров е, че наравно със съотборниците си продължава да се готви и Симон Славчев. Халфът дори попадна в групата за мача с "Канарчетата", а в събота има голям шанс да се завърне на терена в мача с Ботев Враца. След срещата с пловдивчани проблем имаше крайният защитник Матео Стаматов, но вчера той се готвеше наравно с останалите си съотборници.

Капитанът на Ботев Враца Валери Домовчийски вече тренира наравно с останалите си съотборници. Така старши треньорът Антони Здравков със сигурност ще взема нападателя в групата за мача с Левски.

Има голяма вероятност Домо дори да излезе титуляр срещу родния си клуб, който неведнъж е наказвал. Решението ще бъде взето в малко преди мача, когато той ще бъде подложен на фитнес тест.

Антони Здравков няма други проблеми преди мача. Настроението в тима му е приповдигнато, след като в предишния кръг врачани победиха с 2:0 регионалния съперник Монтана у дома.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
468