Галатасарай няма сили за подвиг срещу Бенфика


.

Галатасарай няма сили за подвиг срещу Бенфика

Турският Гранд Галатасарай гостува на Бенфика за втория си мач в груповата фаза в турнир за Купата на УЕФА. “Орлите” постигнаха равенство срещу Херта в Берлин в първата си среща, докато “Чим-бом” победи Олимпиакос. Въпреки многото срещи на турския шампион в европейските турнири, това е едва първия случай, в който те се изправят срещу португалски съперник.

След като завърши едва на 4-та позиция в миналия шампионат Бенфика заложи на бившия треньор на Валенсия Кике Санчес Флорес. Това даде успех, тъй като тимът няма загуба в първенството, а и се класира за групите на УЕФА, преодолявайки ужасен съперник – Наполи. Бяха направени важни трансфери за засилване на състава. На “Ла Луш” под наем дойдоха Давид Суасо от Интер и Хосе Антонио Рейес от Атлетико. Пабло Аймар бе закупен от изпадналия Реал Сарагоса. 

До преди месец изглеждаше, че Михаел Скибе ще бъде отпъден от “Али Сами Йен”, заради ранното отпадане на тима от Шампионската лига. Той обаче изведе “Чим-бом” до впечатляващи победи над лидера Трабзонспор и гръцкия шампион Олимпиакос. Успех в Лисабон ще утвърди съвсем наставника на неговия пост, но в интерес на истината Бенфика няма нищо общо с Олимпиакос и е доста класи нагоре.

Аржентинският национал Пабло Аймар вероятно ще дебютира за Бенфика на европейската сцена. Бразилският защитник Лео отпада за мача, докато Анхел Ди Мария е включен в състава, въпреки че получи наскоро контузия в глезена, която явно е отшумяла. Хавиер Балбоа остава извън сметките на Кике Санчес.

Михел Скибе не взе със себе си Хари Кюъл, Айдън Йълмаз, Мехмет Топал, Емре Гунгьор, Шибани Нонда и ТобиасЛиндерот. Най-неприятно е отсъствието на австралиеца Кюъл, който има 7 гола в първите си 13 мача за Галатасарай. Хасан Шаш е дълготрайно контузен.

Контузиите отслабват сериозно тима на Скибе. В противовес на това Бенфика е във възход след отделянето на пари за футболисти. Формата им е много постоянна и като прибавим домакинското предимство може да очакваме да спечелят с два гола разлика.

 
Последни 5 мача:

Бенфика: ППРРП

Галатасарай: ПЗППЗ


Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22