ЦСКА и Лудогорец не излъчиха победител, но направиха супер мач (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА и Лудогорец не излъчиха победител, но направиха супер мач (видео)

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в мач от шестия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред страхотна атмосфера по трибуните, създадена от червената публика. Двата отбора направиха страхотен мач, като за родните стандарти и доказаха защо са единствените останали евробойци на България към този момент.

"Армейците" започнаха по-добре срещата и още във втората минута Жул Кейта проби остро по левия фланг, след което бе фаулиран от Моци, но сигнал за нарушение не последва. Пет минути по-късно Юнус Санкаре отправи туповен изстрел от над 40 метра, но вратарят на гостите успя да избие. В 11-ата минута Лудогорец се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и откри резултата чрез Сантана.

До края "армейците" бяха по-активни, но направиха доста пропуски. В 18-ата минута Жул Кейта отново бе повален от Козмин Моци, но този път в наказателното поле, но главният арбитър Георги Кабаков не посмя да отсъди дузпа. Последваха два последователни изстрела на Георги Йомов, вторият от които  се отби от горната греда на вратата на Владислав Стоянов. След половин час игра Али Соу изведе Кейта на отлична стрелкова позиция, но след негов удар топката мина покрай десния страничен стълб. Минута преди края дойде най-чистото положение за гол, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите Санкаре се озова на метър от гол линията, но не намери целта. При суматохата в наказателното поле обаче останаха сериозни съмнения за нарушение на Моци спрямо Амос Юга, но сигнал от Кабаков не последва.

Разградчани пропуснаха да нанесат втори удар в 53-ата минута, когато Янков напредна през центъра и изведе Каули сам срещу Бусато, халфът опита да копне топката, но уцели вратаря на червените.

В игра за ЦСКА се появиха Тиаго Родригез и Греъм Кери, които веднага направи пробив отляво между двама защитници, при което Антон Недялков задържа топката с ръце, но реферът отново не съзря нищо нередно, което вбеси феновете на домакините.

Веднага след този епизод отново ирландецът буквално качи топката на главата на Али Соу, които от непосредствена близост заби кълбото в земята и то отскочи над вратата. Логичното се случи в 71-ата минута, когато Жул Кейта изравни резултата с хубав изстрел. Четири минути по-късно армейците направиха пълен обрат с попадение на Юнус Санкаре и поведоха с 2:1.

ЦСКА продължи да атакува и да търси трети гол, но Али Соу направи още един непростим пропуск. Малко след това гостите успяха да изравнят. Доминик Янков напредна през центъра и намери резервата Марин. Испанецът шутира извън границата на наказателното поле и топката влетя в мрежата на Бусато за крайното 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
231