Класика за Левски срещу новака ЦСКА 1948 (видео)


FUTBOL-TV

Класика за Левски срещу новака ЦСКА 1948 (видео)

Левски победи с 3:0 новака в елита - ЦСКА 1948 в домакинския си мач от шестия кръг. Попаденията за "сините“ отбелязаха Насиру в 6-ата минута и на два пъти Борислав Цонев в 55-ата и 62-ата минута.

"Сините“ започнаха по-активно и създадоха първата голова опасност в срещата пред една от двете врати. Борислав Цонев комбинира със Стайн Спиерингс. Нидерландецът имаше пространство за изстрел и шутира от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Даниел Наумов. Стражът на "червените“ улови.

В 6-ата минута "сините“ поведоха с 1:0. Паулиньо проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Илия Димитров и Радослав Цонев не успяха да засекат, но Насиру се оказа на точното място и реализира.

В следващите минути Левски владееше положението на терена и изпусна няколко положения, а полувремето премина в изявено преимущество за тима на Георги Тодоров.

Пет минути след почивката "сините“ получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948. От същата позиция Борислав Цонев донесе победата на "сините“ срещу Етър в предния кръг. Зад топката отново застана полузащитника, който прати топката в горния десен ъгъл на вратата, но Даниел Наумов успя да се намеси блестящо и запази резултата непроменен.

В 55-ата минута Боби Цонев успя да преодолее стража на гостите и Левски поведе с 2:0. Домакините развиха добра атака. Стайн Спиерингс успя да се обърне фронтално срещу вратата на ЦСКА 1948 и комбинира с Борислав Цонев, който прати топката във вратата на Наумов с мощен шут по земя.

Борислав Цонев продължаваше да представлява изключителна трудност за отбраната в червен спортен екип. В 62-рата минута той получи в наказателното поле, но точно преди да отправи удар бе съборен на земята от бранител. Волен Чинков без колебания посочи бялата точка. Зад топката застана Цонев, който с безпощаден удар отбеляза за 3:0.

До края "сините“ пропуснаха няколко шанса, но така и не се стигна до нов гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
326