Левски няма да има проблеми срещу Етър


FUTBOL-TV

Левски няма да има проблеми срещу Етър

Левски - Етър
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 13.09.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Станимир Тренчев


Левски приема Етър на своя стадион в среща от 5-ия кръг на родния шампионат. "Сините" записаха първи успех за сезона в предишния кръг и сега са една идея по-спокойни, макар проблемите с финансирането и бъдещето на отбора все още да стоят на дневен ред. Тимът обаче има добър шанс да запише втори пореден успех, тъй като ще домакинства на считания за "боксова круша" отбор на Етър. Това със сигурност би повдигнало малко самочувствието на Левски. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Добрата новина за Георги Тодоров е, че в тима има ново попълнение. Левски подписа договор за 1 година с Алекс Петков. Бранителят изкара пробен период в клуба и парафира своя контракт. Алекс започва кариерата си в юношеските отбори на Черно море, а през 2016 година преминава в шотландския Хартс. Играл е за мъжкия отбор на "сърцата" в турнира за Купата на лигата. Натрупва опит в Шотландия и в отборите на Беруик Рейнджърс, Клайд и Брехин Сити. Любопитно е, че той е син на Милен Петков, който е любимец на феновете на ЦСКА от 90-те години. Алекс обаче ще има възможност да се докаже в Левски, като не е изключено да попадне в групата за мача с Етър. Все пак по-вероятно е той да остане резерва и да се появи в игра след почивката.

Двама от каращите проби в Левски - Атанас Курдов и Тавареш обаче вероятно няма да попдишат с тима. Все още това не е сторил и Валери Божинов, който има поставена задача - да сваля килограми. Ако го стори - то той ще парафира с Левски.

В едно от последните занимания с основната група не тренираха Симеон Славчев и Найджъл Робърта. Двамата се подготвяха индивидуално във фитнеса. Те са под въпрос за мача с "болярите". Матео Стаматов и Тома Даске също работят на индивидуален режим, като и те може да не попаднат в групата за двубоя. В тренировката не взеха участие ангажираните с националните отбори на България Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Здравко Димитров, Станислав Иванов и Мартин Петков. Те обаче ще се завърнат в дните преди мача и ще се включат в заниманията.

В Етър има малко добри новини. Петко Петков ще продължи да води отбора на Етър след изтичане на десетдневния му болничен. До това се стигна след разговор на новия Управителен съвет с треньора, след който двете страни си стиснаха ръцете и обявиха, че продължават да работят заедно за каузата "Етър". Иначе треньорът бе готов да си тръгне от отбора, но явно е променил мнението си.

"Петко Петков остава старши треньор на "виолетовите". Постигнали сме договорка, ще му предоставим условията, от които има нужда, за да покаже целия си потенциал. Ще осигурим футболистите, от които се нуждае, започваме разговори с тях. Общата ни цел е да запазим мястото на Етър в елита", обяви след срещата председателят на Управителния съвет на Етър Деян Куздов.

Петков обаче не постигна чак толкова добри резултати, откакто е треньор на Етър. За това тази новина може и да не се окаже чак толкова добра за "болярите".

Полузащитникът Свилен Щерев е най-новото попълнение на "виолетовите". Председателят на УС на клуба Деян Куздов и футболиста парафираха договора за неговото привличане. Контрактът е до 30 юни 2021 година. Щерев е първият привлечен футболист след идването на новото ръководство на великотърновския клуб. Свилен Щерев е играл за Пирин Гоце Делчев, Оборище Панагюрище, Монтана, Марица Пловдив, Ботев Гълъбово и Дунав Русе.

В дните преди мача Етър победи Янтра Габрово с 1:0 в контрола, която бе репетиция за мача с Левски. Голът в този мач отбеляза Милчо Ангелов.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЕТЪР 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270