ЦСКА ще отмъкне поне точка от Ротердам


.

ЦСКА ще отмъкне поне точка от Ротердам

Фейенорд посреща ЦСКА Москва на своя “Де Куип” в Ротердам в среща от група Н в турнира за Купата на УЕФА. Изправят се два скорошни носителя на отличието. През 2003 холандците триумфираха на свой терен, побеждавайки 3:2 Борусия Дортмунд. Руснаците прибраха отличието 2 години по-късно. Те надиграха с 3:1 Спортинг насред Лисабон.

Фейенорд започна отчайващо в групите, губейки с 0:3 като гост на Нанси. След това в Ередевизе тимът постигна загуба, равен и победа. Тя бе доста изразителна – 4:0 над Рода.

За слабите резултати има обяснение. Най-добрите футболисти Рой Макай, Кевин Хофланд, Йон Дал Томасон, Хенк Тимер и Джонатан де Гузман пропуснаха много мачове поради травми.

ЦСКА е на обратния полюс. “Армейците” започнаха със звучно 3:0 над Депортиво и добре знаят, че точка на “Де Куип” ги праща почти сигурно в следващата фаза. Тимът няма нужда да се притеснява и за вътрешното си първенство. То приключва след 3 кръга, а ЦСКА изпусна титлата, тъй като шампион стана Рубин. Московци ще завършат втори, което им дава възможност да играят в предварителните кръгове на Шампионската лига.


Както споменахме Фейенорд има доста проблеми със състава. Де Гузман, Влаар, Ландзаат, Томасон и Слори са аут. Въпреки това се връщат Рой Макай и Тео Лусиус.

ЦСКА няма сериозни тревоги. Близнаците Березутски ще започнат в защитата, а Дзагоев и звездата Вагнер Лав ще трябва да градят атаките.

Така погледнато ЦСКА е фаворит. В турнира за УЕФА обаче е много важно кой е домакин. Знак 2 се случва рядко и всички разчитат да печелят у дома. Равенството от друга страна е с доста примамлив коефициент. Вероятно мачът ще е доста интересен с положения и голове. При всички случай изглежда да е “Over”.
 
Вероятни състави:

Фейенорд: Тимер, Тиендали, Баиа, Хофланд, Де Клер, Фер, Ел Ахмади, Ван Бронкхорст, Вийналдум, Бисесвар, Макай

ЦСКА: Акинфеев, Игнашевич, Григориев, А Березутски, В Березутски, Адиа, Алдонин, Красич, Дзагоев, Жирков, Лав

Последни 5 мача:

Фейенорд: ПЗРЗЗ

ЦСКА: ЗПППП
 
Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
75