Декларация оневини Тити - обявиха, че друг е карал автомобила му


FUTBOL-TV

Декларация оневини Тити - обявиха, че друг е карал автомобила му

Декларация, подадена в отдел Пътна полиция към СДВР, отърва единият от новите акционери в Левски - Константин Папазов от поредна глоба и загуба на контролни точки, след като автомобилът му бе заснет как нарушава правилата на пътя. Оказа се, че колата е била управлявана от друго лице, стана ясно на брифинг на Мартин Цурински от Пътна полиция.

"Отдел "Пътна полиция“ към СДВР се самосезира във връзка с публикуваното видео в социалните мрежи. В СДВР изгледахме клипа“, заяви на Мартин Цурински по повод разпространения във Фейсбук клип, на който се вижда как автомобилът на баскетболния специалист Константин Папазов е засечен в ново тежко нарушение. Този път колата непозволено изпреварва колона от автомобили и прави ляв завой на червен светофар.

"Собственикът на превозното средство г-н Папазов бе призован в отдел "Пътна полиция“. Същият предостави декларация по чл. 185, ал. 5 от Закона за движение по пътищата, с която декларира на кого е предоставил автомобила за ползване. Водачът е установен. Той също е попълнил такава декларация, че той лично е управлявал автомобила и му е съставен акт за нарушение“, каза още Цурински.

"По данни на Тити Папазов, той не е бил зад волана. По данни, с които разполага "Пътна полиция“, това е само клипът, който е публикуван в социалните мрежи, автомобилът е заснет отзад и това не ни позволява да видим кой го управлява. Нарушението е преминаване на червено. Законодателят предвижда санкция в размер на 100 лева и осем контролни точки“, разкри Цурински.

При последното си нарушение на пътя Тити Папазов на няколко пъти обеща, че повече няма да нарушава правилата. За последните 3,5 г. Папазов има 13 фиша, а общата сума с глоби към КАТ възлиза на 3000 лв.

  Сподели
193