Стефанов: Историята е една - Левски е създаден след Славия


Н. Гавазов

Стефанов: Историята е една - Левски е създаден след Славия

Босът на Славия Венци Стефанов отново нападна президента на Левски Тодор Батков, като поводът този път бе изявлението на собственика на „сините", че клубът е създаден през 1911 година. Стефанов дойде в студиото на btv с Бялата библия - книгата, която е описвала историята и живота на най-стария столичен клуб от създаването му и която се съхранява в специален сейф.

„Историята е една. Левски е създаден, за да има с кого да играе Славия. По силата на логиката на батков, сега Митко Борисов и Иво Иванов може да претендират, че ЦСКА са потомци на българските опълченци на Шипка и ЦСКА трябва да се води от 1876 година", заяви иронично Стефанов.

"Човекът, който е създал Левски - Борис Василев-Боркиша, лично е казал в интервю за вестник Труд, че това е станало през 1914-а година, а не през 1911-а. Иначе се оказва, че Боркиша на 12 години е бил касиер на клуба, защото той е бил точно такъв при създаването на Левски. На дете на 12 години кой би дал да съхранява парите на отбора? Славия няма какво да доказва, ние имаме своята история, наистина сме създадени 1913-та, гордеем се с тази дата и ще си умрем с тази дата. Никога няма да тръгнем да преписваме и преиначаваме историята", продължава босът на Славия.

"Ако на феновете им стане по-добре от това, че са най-стария клуб, нека се чувстват такива. Но историята е една и тя не може да се преиначи. Това, че в момента някой иска да е по-по-най, както има едно предаване, детско. Нека да се наиграят", завършва Стефанов

 

  Сподели
146