Ще има фенове на стадионите у нас и през септември


FUTBOL-TV

Ще има фенове на стадионите у нас и през септември

Футболните мачове от първенствата на България ще могат да приемат до 4000 души и през септември. Това стана ясно след заповед на министъра на спорта Красен Кралев и на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, която е за периода до 30 септември 2020 г. 

Според нея всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито се провеждат без публика. Разрешено е присъствието на привърженици за спортните събития на открито, но при познатите до момента условия.

Допускат се до 1000 души на сектор при заетост на местата не повече от 50%, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалкa и при спазване на физическа дистанция от 1.5 метра.

Задължително е поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес. Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, гласи заповедта.

  Сподели
123