Хиндлиян с доста обвинения към Сираков, Тити и Колев


FUTBOL-TV

Хиндлиян с доста обвинения към Сираков, Тити и Колев

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян сподели, че не е поемал ангажимент да е пази тайните на Константин Папазов, добавяйки, че привържениците са гласували доверие на Наско Сираков, а не на Папазов. Това коментира Хиндлиян в интервю за "БНР". 

Напрежението между двамата продължава да расте след размяна на остри реплики през последните дни. Сега Хиндлиян не пропусна да нападане ръководните органи в Левски и заради липсата на прозрачност при вземането на заем от собственика на Царско село Стойне Манолов. 

"35% от акциите не биват да бъдат в Константин Папазов. Гласувахме доверие на Сираков, когато той се заяви като човек, който ще спасява футболен клуб Левски. Не казахме на Сираков: на теб вярваме на 51%, а на Папазов вярваме на 35%. Не съм поемал ангажимент пред Папазов да пазя неговите тайни", започна председателят на НКП. 

"Парите за заплатите на футболистите на Левски са минали през фирмата на Папазов "Миш-маш" ЕООД. В същото време бях наясно, че тези пари не са негови и са дошли отнякъде. Затова и зададох въпрос защо това нещо се пази в тайна. Когато от Левски съобщиха, че парите са върнати, се чух с Папазов. Той ми каза, че парите са от Стойне Манолов. Не очаквах подобен отговор. И не е важно от кого са парите, а начинът, по който се случва". 

"Сираков каза: "Аз съм Наско Сираков и ви гарантирам пълна прозрачност". След това от Левски в лицето на Наско Сираков, Константин Папазов и Павел Колев имат различно тълкувание за прозрачност. Те обясниха, че прозрачност за парите на Левски ще има на изхода, но не и на входа. Какво означава това нещо? Прозрачността в Левски трябва да бъде пълна, а не само на изхода на парите. Когато няма яснота откъде идват средствата в клуба, се пораждат различни подозрения. А Левски няма нужда от това. В Левски няма план за действие, ако Левски не излезе от този водовъртеж на задълженията си. Няма план "А", а камо ли план "Б". 

"По този начин ли ще я караме? Закърпиха една дупка с парите от Стойне Манолов, но идва време за нови заплати на футболистите. Пак ли така ще я караме, ще кърпим дупки? Левски се намира в екстремна ситуация. За да излезеш от такава ситуация, трябва да си готов на радикални мерки. Да търпиш негативите от подобни радикални и непопулярни мерки и трябва да имаш воля и характер да вървиш по този път", каза Степан Хиндлиян.

  Сподели
178