Лудогорец с късен успех над Етър (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец с късен успех над Етър (видео)

Лудогорец победи с 2:0 Етър.  Отборът на Павел Върба е на първо място с 9 точки след 4 кръга, докато "болярите“ са в серия от 4 поредни загуби, в които дори не се отбелязали гол. Класирането обаче може да промени, тъй като ЦСКА все още не са изиграли мача си от този кръг и могат да изместят Лудогорец от първата позиция.

Първата ситуация в срещата дойде в 8-ата минута. Тогава Ихинио Марин получи топката в непосредствена близост до стража на домакините Анатоли Господинов, но ударът му с глава бе право в него. Логично повечето интересни събития в двубоя бяха пред вратата на Етър, но чисти голови положения нямаше. Веднъж защитата се справи и бе блокиран удар на Ихинио Марин. След това пък Алекс Сантана пробва задна ножица, но много неуспешно.

Втората част започна с интересно положение пред вратата на Ренан, дошло след пробив на Преслав Боруков. Никой от футболистите на "болярите“ обаче не успя да засече. Интересно е да се отбележи, че треньорът на "орлите“ Павел Върба заложи и на двамата си централни нападатели през втората част – Клаудиу Кешерю и Ихинио Марин. В 65-ата минута румънецът пробва от фаул да отбележи, но не уцели вратата. Пет минути след това пък испанецът с глава би над целта. Секунди след това Анатоли Господинов блесна след удар с глава на Драгош Григоре. В 78-ата минута Каули излезе на добра позиция, като не бе акуратен в завършващия изстрел. 60 секунди след това Лудогорец поведе в резултата, а точен бе Кешерю. Сантана отне от Йосков, Недялков веднага намери Кешерю, който би. Мариян Иванов изби, но право на крака на румънеца, който матира Анатоли Господинов – 1:0 за шампионите.

Дебют за разградчани записа последното ново попълнение – юношата на Фейенорд Елвис Ману. Именно нидерландецът асистира на Мавис Чибота в 90-ата минута, който оформи крайното 2:0.

  Сподели
135