Върба намери виновници за загубата: Всички отбори от родния шампионат


FUTBOL-TV

Върба намери виновници за загубата: Всички отбори от родния шампионат

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба не скри разочарованието си от отпадането на тима от Шампионска лига след загубата от Мидтиланд в Разград. Той се оправда с липсата на конкуренция в родния шампионат.

"Първото полувреме не ни се получаваха нещата в средата на терена. Противника ни пресираше добре, бяхме под натиск, нещо, което не сме свикнали във вътрешното първенство. Губехме излишно топката, не можехме да влизаме в комбинации. Направихме вътрешна рокада и нещата се промениха. Един гал реши нещата. Противникът успя да се възползва. При 0:0 имахме възможности, имаше една спорна ситуация, от която можеше да стане гол за нас“.

"Това беше идеята – да използваме техния стил, защото знаем колко физически здрави са в средата. На тях играта им се получаваше повече, класата в средата се видя. Играчите се опитаха да дадат максимума от себе си, но в някои ситуации не ни достигаше нещо“.

"По принцип играеш колкото ни позволи противника, нямаме такива конкуренти във вътрешното първенство, това се оказа решаващо на терена“.

"Ще спестя коментара, при резултат 0:0 и чиста ситуация, друг трябва да даде обяснение за това“.

"Разочаровани сме, целта беше да продължим напред. Очакванията бяха други и като цяло разочарованието е голямо от отпадането“.

"Жребият е много важен, разликата е че в Шампионска лига отборите са силни, шампиони на своите страни. В Лига Европа отборите са по-назад и не са шампиони на своите страни“.

"Взехме нови играчи, които подсилиха тима, всичко е въпрос на време. Следим играчи, но не мога да ви кажа конкретно нещо в момента“, заяви Върба.

  Сподели
248