ЦСКА с важен успех във Враца (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА с важен успех във Враца (видео)

ЦСКА победи Ботев Враца с 2:1 като гост в мач от третия кръг на Първа лига, игран на стадион "Христо Ботев" във Враца. 

Мачът започна отлично за армейците и още в първата минута Али Соу се пребори за топката,  оставайки сам срещу вратаря на домакините, който успя да избие в корнер. След неговото изпълнение отново Соу стреля опасно с глава, но Костов  отрази удара му. ЦСКА продължи да атакува и напълно заслужено в 17-ата минута откри резултата с попадение на Енрике Рафаел. Бразилецът засече с глава отлично центриране на Греъм Кери отляво и записа първи гол през настоящата кампания, в своя мач номер 50 с червената фланелка. В последната минута на полувремето домакините се възползваха от неразбирателство в отбраната на гостите и успяха да изравнят чрез Генов.

Втората част започна вихрено за армейците и още в самото начало Енрике направи страхотен самостоятелен рейд по лявото крило, подавайки към Али Соу, който отправи силен шут към вратаря, но той изби в корнер. След това в игра се появиха новото попълнение Георги Йомов и Стефано Белтраме, които още повече раздвижиха атаката на ЦСКА. В 65-ата минута именно италианецът отправи силен изстрел извън наказателното поле, но топката мина над вратата. В 73-ата минута Тиаго Родригез изведе великолепно Али Соу, който въпреки натиска на притивников играч успя да се разпише с красив прехвърлящ удар и направи резултата 2:1. До края на срещата не паднаха нови голове и по този начин армейците записаха втора поредна победа в шампионата като оглавиха временното класиране с актив от 7 точки до момента.

В следващия кръг на Първа лига ЦСКА приема Славия на стадион "Българска армия". Мачът е насрочен за 30 август (неделя) от 21:00 часа, а на 27 август (четвъртък) отборът ни започва участието си в Лига Европа с домакинство на малтийския Сиренс.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
158