ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Враца

Ботев Враца - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 22.08.2020 г.
Час: 18:45 ч.
Съдия: Георги Кабаков


ЦСКА гостува на Ботев Враца в среща от 3-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" са фаворити, но тимът от северозападна България доказа, че не е за подценяване. Ботев удари шампиона Лудогорец още в първия кръг и даде заявка за един добър сезон. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

През седмицата от ЦСКА осъществиха по един входящ и изходящ трансфер. При това става дума за български футболисти. Тимът продаде полузащитника Кристиян Малинов на новака в белгийската елитна дивизия Льовен. Националът премина медицински прегледи и подписа договор за три години. Така той повече няма да е на разположение на Стамен Белчев.

ЦСКА обаче привлече крилото на Славия Георги Иомов. Двата клуба финализираха и последните детаили по трансфера и във вторник офанзивният халф започна тренировки с новите си съотборници. Почти сигурно 23-годишният бързак ще попадне в групата за съботното гостуване на Ботев Враца. Дясното крило се намира във форма, след като игра като титуляр и в двата мача на Славия от началото на сезона. Очаква се Стамен Белчев да го пусне в игра във Враца, но тепърва ще се рееешава дали като титуляр, или като резерва.

Юрген Матей ще се върне в игра. Бранителят получи комоцио в двубоя с новака - ЦСКА 1948 на старта на първенството и пропусна победата над Ботев Пловдив с 2:1. Матей е тренирал на 100% преди мача с "канарчетата", но от спортно-техническия щаб с преценили, че няма да го рискуват заради тежкия удар в главата, който получи на 7 август. Сега обаче нидерландецът твърдо ще е на линия. Той ще си партнира с Валентин Антов в ядрото на "армейската" отбрана, така както срещу новака на старта, а Пламен Гълъбов ще остане резерва. Срещу "канарчетата" на пейката бе Петър Занев, който срещу ЦСКА 1948 играеше като ляв бек.

Пред старши треньора Стамен Белчев няма кадрови проблеми за двубоя в събота и той ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. От групата отново ще отпадне Божидар Чорбаджийски, който ще се раздели с отбора до края на август.

Тиаго Родригес ще е основен изпълнител на дузпите в ЦСКА през този сезон. Или поне докато мерникът му е точен. Опитният португалец има няколко успешни изстрела от бялата точка, а в същото време не е правил пропуск. Той на два пъти се разззписа от 11-те метра в края на миналия шампионат - първо срещу Локомотив Пловдив на "Лаута" при победата с 2:1 и след това при 5:0 с Берое на "Армията".

За втори изпълнител на наказателни удари е определен Греъм Кери, който се разписа от дузпа във вечното дерби при 3:3 през пролетта. Тогава ирландецът вкара от 11-те метра за 2:2. Новото попълнение Георги Йомов от Славия също може да попадне сред изпълнителите в зависимост от моментната ситуация.

Треньорът на Ботев Враца Тони Здравков има един проблем преди мача. Алассане Н'Диайе е наказан и няма да вземе участие. Той бе изгонен в мача срещи Локо Пловдив и сега няма да е на разположение за двубоя с "армейците".

"Доволен съм от представянето на отбора, определено. Ще бъдем ощетени от липсата на Н'Диайе в следващия мач, но ще се опитаме да играем футбол както играхме в тези два мача и ще се опитаме да победим", заяви Сухия.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ВРАЦА - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
508