Черно море си спечели точка срещу Славия


FUTBOL-TV

Черно море си спечели точка срещу Славия

Славия бе близо до победата, но в крайна сметка завърши наравно - 1:1 с гостуващия Черно море в мач от първия кръг в елита, който се игра в София.

Домакините поведоха още при първото си сериозно положение пред вратата на "моряците“. В 9-ата минута Георги Йомов центрира от корнер и Андреа Христов се извиси над защитата, засече с глава топката и я прати във вратата на Иван Дюлгеров за 1:0. Малко по-късно Черно море можеше да изравни. Бърза атака на “моряците" изведе Исмаил Иса на чиста позиция, но ударът му с левия крак бе избит от Антонис Стергиакис.

В края на полувремето Йомов на два пъти можеше да отбележи второ попадение за “белите", но се забави при отиграванията и не успя да се разпише. След почивката играта бе равностойна, без сериозни голови положения пред двете врати.

В 67-ата минута целият щаб и футболистите на Черно море протестираха срещу решението на Георги Давидов да не покаже червен картон на Милен Гамаков. Исмаил Иса се откъсваше зад защитата, когато бе препънат от защитника на Славия, но реферът сигнализира за фаул, без да покаже никакъв картон. Решението му разгневи “моряците", а след това жълт картон бе показан на треньора на варненци Илиан Илиев.

В последните секунди на 5-минутното продължение Черно море изравни. След центриране отдясно Исмаил Иса отклони топката с глава, Денислав Ангелов се размина с нея, но дебютантът Стефан Велев технично я насочи в мрежата – 1:1.

  Сподели
181