Божков: Бойко Борисов е виновен за сегашното състояние на Левски


FUTBOL-TV

Божков: Бойко Борисов е виновен за сегашното състояние на Левски

Доскорошният собственик на Левски Васил Божков отговори на въпроса защо не продължава да финансира Левски. Той направи това чрез страницата си във Facebook.

"Между другото, Левски стана един стабилен и добър клуб по времето, когато го издържах. Имахме програма за развитие, направихме игрища, развихме детската школа, купихме хубави футболисти, скъпи, добри. Левски имаше едно прекрасно бъдеще. 

Левски съм го оставил без финансиране? Левски Бойко Борисов го уби. Това го казах предварително. Говорих с феновете: "говорете с премиера, той е фен на Левски, да не подкрепя един антиконституционен закон". Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на Левски, отидоха и казаха - ние в корпоративни интереси няма да се бъркаме. Е как няма да се бъркаш, като тая корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тая корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба. И между другото, ако така продължаваме и кажем - няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", заяви Божков.

Божков се върна към 2006 година, когато "армейците" загубиха титлата на България, въпреки че имаха сериозна преднина пред "сините". Ето какво каза той за времето, когато бе собственик на ЦСКА:

"Историята е проста. Просто треньорът избяга, не беше подготвил отбора. Отборът загуби седемте точки разлика. Това е, проста история", заяви Божков. "Никой не е продавал титли. И пак искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и че в това има някаква полза - букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото само могат да загубят пари. Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари - не е така. Аз приемам залози, аз не правя залози", добави Божков.

  Сподели
108