Шампионатът у нас все пак ще започне с фенове по трибуните


FUTBOL-TV

Шампионатът у нас все пак ще започне с фенове по трибуните

Шампионатът у нас ще започне с фенове по стадиони. Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди да отворят стадионите за публика при спазване на необходимите противоепидемични мерки срещу COVID-19. Както е известно миналият сезон завърши без фенове, като се очакваше мачовете през този месец да се играят без публика.

В последните дни различни фенски организации излязоха с призив към премиера и съответните контролни органи да разрешат наличието на публика на трибуните.

Ето комюникето, което от Министерството на спорта разпространиха до медиите:

"По разпореждане на премиера Боико Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването доц. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)."

116