И феновете на Левски поискаха мачовете да се играят пред публика


FUTBOL-TV

И феновете на Левски поискаха мачовете да се играят пред публика

От Националния клуб на привържениците на Левски поискаха допускане на посещение на футболни мачове в България. Запалянковците на "сините" искат поне 30% от капацитета на стадионите да бъде отворен при спазването на определени мерки срещу разпространението на COVID-19.

Припомняме, че вчера и феновете на ЦСКА пожелаха мачовете у нас да се играят пред публика.

Ето позицията на НКП:

"До г-н Красен Кралев, г-н Костадин Ангелов , НОЩ и БФС! НКП на Левски настояваме :

Да бъдат отворени стадионите за предстоящите мачове от първенството. Нека това стане чрез нужните ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки. Ние показахме нагледно, че при добро желание правилата могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за пример от страна на много европейски медии, които за разлика от много родни не обслужват интереси. Държим да бъдат отворени поне на 30% стадионите в България. За нашия клуб е от изключително значение да генерира приходи от билети и абонаментни карти, защото след ликвидирането на спонсорите, само почитателите на Левски издържат любимия си отбор. Надяваме се, че здравият разум ще надделее, а той казва, че стадионите са далеч по-безопасни от дискотеките и баровете, които работят под пълна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-важен от футбола и спорта. Така ли е???

Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи. Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват!"

77