Локо Пловдив спечели Суперкупата на България


FUTBOL-TV

Локо Пловдив спечели Суперкупата на България

Локомотив Пловдив спечели Суперкупата на България. Това стана факт, след като "смърфовете" се наложиха с 1:0 над Лудогорец в Разград в един мач, от който се определи носителят на този трофей.

В 19-ата минута Битон стреля добре, а Луков не успя да улови и при добавката Жоржиньо реализира. Попадението обаче правилно бе отменено поради засада. Малко преди почивката и гол на гостите не бе зачетен по същата причина.Умарбаев стреля, като топката щеше да се озове в мрежата на Лудогорец. Намиращият се в засада Томашевич обаче реши да я довкара в празната вратата и го стори, което коства попадението на смърфовете - засада!

След почивката Локо стояха по-добре на терена и пропиляха няколко добри положения. В 65-ата минута Джордани Икоко блъсна Масоеро при спряна игра и за рефера Волен Чинков не остана друг избор, освен да вдигна директен червен картон на бранителя на Лудогорец.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Алмейда намери Карагарен, а той с едно докосване намери Димитър Илиев. Григоре закъсня да го покрие и капитанът на смърфовете с ефектен шут от воле не остави шанс на Ренан за 1:0.

  Сподели
323