Павел Колев: Утре може да извадят Левски от евротурнирите! Задълженията ни са 24 млн. лева


FUTBOL-TV

Павел Колев: Утре може да извадят Левски от евротурнирите! Задълженията ни са 24 млн. лева

Задълженията на Левски възлизат на приблизително 24 милиона лева. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред репортерите след срещата на Надзорния съвет, Управителния съвет с феновете на "сините", която се проведе на "Герена".

"По търговския закон има ясни правила за процедурата по обявяване на несъстоятелност. Не сме все още на този етап, тъй като плащаме редовно на нашите търговски партньори. Задълженията на Левски не мога да ги спомена, но вероятно общо задълженията са на стойност 24 милиона лева“, заяви Колев и допълни, че Левски трябва да намери 2 200 000 лева до утре, в противен случай клубът най-вероятно ще бъде изваден от европейските клубни турнири. 

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да станат Август", каза Колев.
 

160